Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Namještaj

Tvrtka Kircek iz Ljubeščice novi dobavljač švedske Ikee

19.08.2014., Zagreb -  U trgovackom centru Ikea povodom skorog otvorenja odrzan dan za novinare.
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
17.08.2015.
u 20:02

Ikea predstavila novi katalog za 2016. i novog hrvatskog partnera za asortiman kuhinja

Hrvatska tvornica Kircek iz Ljubeščice pokraj Varaždina novi je dobavljač tvrtke Ikea, čulo se na današnjem predstavljanju Ikeina kataloga za 2016., koji će se od prekosutra do 6. rujna distribuirati na adrese više od 650 tisuća kućanstava u Zagrebu i okolici te u Osijeku, Slavonskom Brodu, Čakovcu, Bjelovaru, Koprivnici i Rijeci. Kircek će od idućeg mjeseca za Ikeu proizvoditi tzv. hammarp kuhinjske radne ploče od pune hrastovine, čak 20 tisuća komada u dvije veličine za hrvatsko te ostala europska tržišta Ikee.

– Kao što smo i najavljivali, otvorenjem robne kuće u Zagrebu otvorile su se i mogućnosti za dobavljače iz Hrvatske i cijele regije. Izrazito smo zadovoljni što smo, uz virovitički Tvin, našli još jednog uspješnog partnera u Hrvatskoj. Kircek ima polustoljetnu tradiciju, konkurentnost i specijalizaciju u proizvodnji masivnih drvenih ploča te su zadovoljili sve uvjete Ikea standarda IWAY – kazao je Igor Štefanac, regionalni PR menadžer Ikee. Georg Platzer, voditelj robne kuće Ikea Zagreb, kaže da je njihov novi katalog u 2016. fokusiran na kuhinju u kojoj se nekad isključivo pripremala hrana, a danas je i središte druženja obitelji i prijatelja.

Švedski trgovac namještajem, koji je lani u pet mjeseci poslovanja u Hrvatskoj ostvario 238,5 milijuna kuna prihoda i 1,86 milijuna posjeta, u ovoj godini cilja na najmanje 450 milijuna kuna ili 60 milijuna eura. U prvoj godini rada u zagrebačkoj robnoj kući Ikea blagajne su izdale 850 km računa, što je jednako udaljenosti od Zagreba do Bukurešta, a istovareno je više od 1550 kamiona koji bi, kada bi se poredali jedan za drugim, stvorili red dugačak 26 kilometara. Oko 65% posjetitelja čine stanovnici Zagreba i Zagrebačke županije, a oko 9% strani državljani.

>> Švedska Ikea se u Rumunjskoj počinje baviti i šumarstvom

>> Novi čelnik Rugvice: Đacima smo kupili knjige, uvodimo i brzi internet do svih kuća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije