Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odjeci državničkog susreta

Broj ruskih turista raste, dogodine će ih biti 150.000

Foto: Screenshot/twitterrusembmalta
1/3
20.10.2017.
u 13:43

Povratak na stare brojke iz Rusije, naši turistički domaćini iščekuju već nekoliko sezona. Ove godine je Hrvatska ugostila oko 135.000 ruskih turista, gotovo 20.000 više nego lani

Samo jedan sastanak Putina i Erdogana bio je dovoljan da se, nakon što su Turci 2015. srušili ruski vojni avion, sve zaboravi, oprosti i da turistička rijeka iz Rusije nanovo krene teći prema Turskoj.

Može li sličnu snagu imati i susret naše predsjednice s predsjednikom Rusije? Poznavatelji političkih prilika u Moskvi kažu da sve ovisi o tome što je, iza protokolarne srdačnosti i osmijeha, stvarno dogovoreno. Koliko je susret bio uspješan i plodonosan za hrvatski turizam, jadranski će domaćini osvjedočiti tek dogodine u svibnju, lipnju, veli naš sugovornik.

Povratak na stare brojke iz Rusije, naši turistički domaćini iščekuju već nekoliko sezona. Ove godine je Hrvatska ugostila oko 135.000 ruskih turista, gotovo 20.000 više nego lani, ali još uvijek bitno manje nego najboljih sezona. Broj ruskih gostiju, prije uvođenja viza bio se, naime, popeo na 200.000.

1/5

- Posjeta raste i dogodine očekujemo oko 150.000 gostiju iz Rusije. Dolazak naše predsjednice i rusko-hrvatski poslovni forum održan ovdje u Moskvi, zasigurno će biti pozitivan i za turistička kretanja - ocjenjuje Rajko Ružička, direktor ureda Hrvatske turističke zajednice u Moskvi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije