Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taksijem od Splita do Pule

Turist je ovo ljeto jednu vožnju Uberom platio 4500 kuna

Ilustracija, Uber
Foto: Jens Kalaene/DPA/Pixsell
1/3
02.10.2019.
u 16:15

Najviše stranih turista koji su korisnici Ubera došlo je iz Velike Britanije (13,36 posto) i  SAD-a (11,94 posto).

Od 1. lipnja do 30. rujna ove godine Uberom se u Hrvatskoj vozilo više od 190.000 stranih turista. U Uberu kažu da je njihovu platformu ovo ljeto koristilo 13 posto više stranih turista u odnosu na isto razdoblje lani. Navode i da je više od 98 posto turista u RH došlo s već instaliranom njihovom aplikacijom.

- Gotovo svi aplikaciju redovno koriste u zemljama iz kojih dolaze pa Uber očekuju i kao sastavni dio turističke ponude u našoj zemlji - kazao je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Najviše stranih turista koji su korisnici Ubera došlo je iz Velike Britanije (13,36 posto) i  SAD-a (11,94 posto). U Splitu su se turisti najviše vozili do Zapadne obale, Poljuda i Žnjana, u Dubrovniku  do Gruža, Pila i Copacabane. U Istri su najposjećeniji bili centar Pule i rovinjski poluotok. U prosjeku je vožnja Uberom na obali bila duga 6,48 kilometara. Najduža  vožnja  je bila 522 kilometra,  i to od Splita do Zračne luke Pula.  A ta je vožnja Uberom je koštala oko 4500 kuna.

VIDEO Volkswagenov električni automobil

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije