Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Tržište flaširane vode teško 1,37 milijardi kuna

voda
Arhiva Vl-a
07.05.2010.
u 12:32

Voda iz slavine još uvijek je najpopularnija i isključivo je pije više od polovice ispitanika - ako je kupuju, onda je to uglavnom gazirana Jamnica koju kupuje 76 posto potrošača.

Voda iz slavine još uvijek je najpopularnija voda u Hrvata, pokazalo je istraživanje portala Ja trgovac i agencije Hendal. Gotovo polovica ispitanika pije vodu isključivo iz slavine, 38 posto često, a tek 7 posto uopće je ne pije. Čak 63 posto građana nije sklono kupovati “običnu” vodu u boci. Ako je već kupuju, u 60 posto slučajeva to će biti gazirana voda - i to uglavnom Jamnica koju bira 76 posto potrošača, potom Studenac (9,9 posto), Donat Mg (4,5 posto).

Od flaširanih “običnih” voda najviše se kupuje Jana (56,3 posto), Jamnica (12,6 posto), Studena (9,9 posto), Cetina (7,9 posto), Bistra (5,3 posto), pa slijede Sv. Rok, Unique i neke druge vode, premda je činjenica kako više od polovice građana smatra da voda u boci nije kvalitetnija od vode iz slavine.

Aromatizirane vode trenutačno kupuje manje od 20 posto građana, gdje također dominira voda Agrokor koncerna - Jana sa 74,3 posto udjela, Jamnica s 12,2 posto udjela, Studena s 8,1 posto udjela...

Tržište flaširane vode raste iz godine u godinu te se procjenjuje da je u proteklih godinu kroz kanale maloprodaje i ugostiteljstva prodano 227,6 milijuna litara takve vode, čime je ostvarena vrijednosna od 1,37 milijardi kuna, objavio je Ja trgovac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije