Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj

Traži se ulagač 
za Apartmane Medena u Trogiru

'scena...trogir...04.07.2005. vecernjakova ljetna inventura, patrola, trogir, apartmansko naselje medena, plaza, more, djevojke, suncanje foto: goran stanzl'
Foto: 'Goran Stanzl'
23.02.2015.
u 17:00

Za sada je stigla tek jedna ponuda, ali bez jamstva.

Trogirski Apartmani Medena još su jedan od turističkih objekata koji ne može naći ulagača, ponajprije zbog dugova i problema s prenamjenom zemljišta. Stigla je tek jedna ponuda, no i ona bez jamstva pa rješenje za tu tvrtku, u kojoj 69 posto udjela drži državni Kapitalni fond, treba tražiti na neki drugi način.

– Ulagači se nisu javili jer su imali obvezu namiriti dug prema Ministarstvu financija i ulaganja, a proširenje kapaciteta je neizvjesno jer se ne zna hoće li općina 300 tisuća četvornih metara šume u vlasništvu društva prenamijeniti ili ne – kaže predsjednik uprave Hrvatskog mirovinskog investicijskog društva Srđan Kovačević.

Rizik je, ističe, očito prevelik za ulagače. A upravo ta treća faza, nova ulaganja na području sporne šume, neophodna su da bi se ulaganja u prethodne dvije faze isplatila.

– Još se ne zna hoće li država namiriti dug kroz dotičnu šumu pa će se prodavati društvo bez duga, ali i bez šume, ili će se postići drukčiji dogovor i nastaviti prodaja društva zajedno sa zemljištem, ali na kojemu još nije moguće graditi – kaže Kovačević.

Naime, prema županijskom prostornom planu, to je građevinsko zemljište, no općina ga još uvijek tretira kao šumu. Štoviše, prije je to zemljište bilo turističko, ali ga je općina iz nekog razloga prenamijenila u šumu. Zasad ignorira molbe društva i Kapitalnog fonda da se izjasni o prenamjeni i mogućim investicijama.

>>Apartmani Medena traže strateškog ulagača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije