Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Traži se novi EY Poduzetnik godine

EY Poduzetnik godine
Foto: Promo
1/3
12.10.2018.
u 09:34

Tko će biti idući hrvatski predstavnik na svjetskom izboru u Monte Carlu?

Nakon što su protekle četiri godine predstavljali Hrvatsku i domaće poduzetništvo na najprestižnijem svjetskom natjecanju poduzetnika, hrvatski EY Poduzetnici godine, uz ostale kolege u žiriju, traže svog nasljednika. Priliku da postane peti hrvatski EY Poduzetnik godine, uđe u odabrano društvo najboljih i prezentira svoju poduzetničku priču na svjetskoj završnici u Monte Carlu ima domaći poduzetnik koji se prijavi ili kojeg drugi nominiraju putem digitalne platforme programa EY Poduzetnik godine. Prijave traju do 9. studenoga, dok će budući hrvatski EY Poduzetnik godine biti odabran od strane nezavisnog žirija i proglašen u ožujku 2019.

Četiri godine uspješnih poduzetničkih priča

Na svečanoj završnici globalnog programa u Monte Carlu, Hrvatsku su do sada predstavljali Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit, kao prvi dvojac koji je ponio titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine 2014. Narednih godina, nakon što su osvojili ovu prestižnu titulu u Hrvatskoj, na svjetski izbor putovali su Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix, Marko Pipunić iz tvrtke Žito i Mate Rimac iz Rimac Automobila, kao posljednji EY Poduzetnik godine. Uz laureate u dosadašnjim izdanjima sudjelovalo je preko 110 poduzetnika.

Finalisti i žiri - EY Poduzetnik godine 2017
Foto: Promo

Monte Carlo predstavlja više od izbora

Svake godine u lipnju domaći pobjednik odlazi u Monte Carlo gdje se pridružuje nacionalnim pobjednicima iz više od 60 zemalja svijeta na jedinstvenoj proslavi poduzetničkih ostvarenja i proglašenju svjetskog EY Poduzetnika godine. Tijekom petodnevnog programa nacionalni pobjednici imaju priliku predstaviti svoju priču na svjetskoj pozornici i izmijeniti iskustvo s kolegama iz cijelog svijeta. Ono što program donosi, uz najprestižniju poduzetničku titulu, su brojni kontakti i poznanstva s iznimno uspješnim kolegama, a nerijetko se sklapaju partnerstva i suradnje. Upravo iz tih razloga prošlogodišnji hrvatski pobjednik Mate Rimac preporuča i poziva poduzetnike da se prijave i sudjeluju u programu. „Iskustvo i doživljaj su neponovljivi i neopisivi. Tamo upoznajete ljude koji zapošljavaju desetke tisuća ljudi, rade nevjerojatne stvari i na svakom koraku upoznajete kolege s kojima imate priliku sklopiti nove dogovore, partnerstva i poslove.“, rekao je Rimac prilikom otvaranja prijava za jubilarno peto hrvatsko izdanje.

Kriteriji za izbor – traži se mnogo više od isključivo financijskih pokazatelja

S obzirom da je u središtu programa EY Poduzetnik godine dodjela priznanja onima koji su početnu ideju uspjeli pretvoriti u uspješno i dinamično poslovanje te tako doprinijeli razvoju gospodarstva i društva u cjelini, pred žirijem je težak posao. Jednake uvjete svim sudionicima jamče globalni kriteriji ocjenjivanja temeljem kojih će neovisni žiri donijeti finalnu odluku te proglasiti najboljeg. Uz zadovoljavanje općih uvjeta, novi hrvatski EY Poduzetnik godine treba imati snažan poduzetnički duh, poticati i njegovati inovativnost te potvrditi financijsku uspješnost svoje tvrtke na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Osim navedenog, u osobnom i poslovnom pogledu treba imati besprijekoran integritet te svoju viziju i plan svakodnevno provoditi strateški usmjerenim aktivnostima.

EY Poduzetnik godine 2018
Foto: Promo

Nagrada od poduzetnika poduzetnicima

Na čelu žirija od 2014. i prvog hrvatskog izdanja EY Poduzetnika godine je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe. Uz njega, u zahtjevnoj zadaći od početka sudjeluju i uspješni poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević. S obzirom da se žiriju svake godine priključuje pobjednik prethodnog programa, Alanu Sumini, Đuri Horvatu i Marku Pipuniću ove se godine pridružio i Mate Rimac.

Ako smatrate da ste upravo vi budući hrvatski EY Poduzetnik godine ili poznajte nekoga tko to zaslužuje postati, pošaljite prijavu ili nominaciju do 9. studenoga.

Program se u Hrvatskoj održava uz podršku Raiffeisenbank Austria kao generalnog sponzora, Tele2 kao srebrnog sponzora te pod pokroviteljstvom Američke gospodarske komore u Hrvatskoj i Hrvatske udruge poslodavaca.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije