Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plinacro

Transportni i skladišni sustav plina spreman za zimu

plin
Reuters
24.09.2010.
u 15:49

U razvoj plinskoga transportnog sustava do 2007. godine uloženo je 210 mil. eura, a do kraja 2014. uložit će se još 370 mil. eura.

Na prvoj sjednici Povjerenstva za provedbu Plana razvoja, gradnje i modernizacije plinskoga transportnog sustava u RH, predsjednica Vlade Jadranka Kosor utvrdila je kako se provedba svih investicijskih projekata Plana razvoja, gradnje i modernizacije plinskoga transportnog sustava odvija u skladu s planiranom dinamikom, a transportni i skladišni sustavi potpuno su spremni za predstojeću zimsku sezonu, priopćeno je iz Prinacra.

Izvještavajući Povjerenstvo o stanju investicijskih projekata plinskoga transportnog sustava, predsjednik uprave Plinacra Jerko Jelić Balta utvrdio je kako je u razvoj plinskoga transportnog sustava do 2007. godine uloženo 210 mil. eura, a do kraja 2014. uložit će se još 370 mil. eura kako bi u konačnici bilo sagrađeno 2800 km magistralnih plinovoda, što će omogućiti transport 1,100.000 m³ plina na sat, odnosno 5,5 mlrd. m³ plina na godišnjoj razini te u cijelosti zadovoljiti potrebe svih potrošača u zemlji.

Ključne riječi

Komentara 2

AV
avatar1
22:38 25.09.2010.

Spremniji nego prošlih godina kada je stegla temperatura pa su morali poisključivati sve tvornice!? Spremni su ko što su bili spremni i za ovu poplavu!?

OB
-obrisani-
16:15 08.10.2010.

da spremni ste ,digli ste kredit od 750 milijuna eura da bi plaćali HRVATSKI PLIN u HRvatskom skladištu OKOLI koje ste \"prodali\" Mađarima..a ad to nebude dovoljno onda cete cviliti talijanima da nam PRODA NAŠ plin koji im poklanjate u ljetnim mjesecima jer ovi GUZIČARI KOJI NAS \"VODE\" nisu bili u stanju od 47 MILJARDI POSUĐENEOG keša napraviti skladište plina koja bi zadovoljilo naše potreb Sramotno je da plin kupujete od Slovenaca..počnite učiti od njih,ah da..oni su nacija nisu skupina brđanskih pripuza koje jedino veže kleptomanija i prdež na Božjoj službi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije