Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grdosija na cestama

Transformator od 140 tona stigao na Pleso

transformator
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/20
08.11.2013.
u 07:31

Golemi uređaj izradila je tvornica Končar Energetski transformatori. Prijevoz do elektrane San Lorenzo stajat će, navodno, oko 1,5 milijuna eura.

Prijevoz energetskog transformatora iz Jankomira u Zagrebu prema Zračnoj luci Zagreb počeo je u četvrtak u 23.10 sati, pišu 24 sata, a završio je u noćnim satima. Na cijeloj kompoziciji kojom se prevozio teret bilo je osmero ljudi.

Utovar 140 tona teškog transformatora u tvornici Končar Energetski transformatori obavljen je jučer, a transformator će najvećim avionom na svijetu, Antonovim 225, u nedjelju poletjeti iz Zračne luke Zagreb prema Filipinima nakon što se u zračnu luku prevezu i ostali manji dijelovi. Antonov 225 na zagrebački Pleso stiže danas.

Transformator je vrijedan oko 5,5 milijuna eura, a cijela kompozicija koja je prevezla transformator od tvornice do aerodroma teška je gotovo 400 tona. Prijevoz do elektrane San Lorenzo stajat će, navodno, oko 1,5 milijuna eura.

Komentara 15

DU
Deleted user
09:10 07.11.2013.

Čestitam, ...i uživam! Em je iz "mog resora", em je iz mojeg bivšeg susjedstva, em je svjetska stvar, em je hrvatsko!!! Bravo i svaka čast Končarevci

DJ
djukagudci
11:04 07.11.2013.

Otac mi radi u toj firmi i izuzetno je ponosan. Kao i svi radnici. Ja sam u više navrata odrađivao tamo praksu. Izuzetni ljudi, odlično uređena firma, rad i disciplina, zadovoljni radnici, zaista je sve istina što piše.

MI
microlion
09:15 07.11.2013.

Končarevci preko željeznice i luke Rijeka izvoze na tucete ovako velikih transformatora. Baš me zanima zašto ovaj ide zrakoplovom. Je li ipak malo veći ili je tako velika žurba ili se možda za jedan komad više isplati zrakoplov od broda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije