Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUPŠTINA HT-A

Tomašković: Ako Vlada poveća naknade, morat ćemo povećati cijene

Davor Tomašković
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
29.04.2014.
u 15:26

Bili bi prisiljeni i značajno smanjiti planirane investicije od milijardu kuna, naglasio je Tomašković

U prvom javnom istupu otkako je početkom siječnja preuzeo kormilo Hrvatskog telekoma, i to u utorak na Glavnoj skupštini dioničara kompanije, Davor Tomašković izjavio je da bi Vladina odluka da poveća naknade za radiofrekvencije prisilila HT da značajno sreže planiranih milijardu kuna ulaganja u ovoj godini kao i da za dio usluga poveća cijene.

- Da, to bi upravo značio porast cijena za neke usluge, a bili bi prisiljeni i značajno smanjiti planirane investicije od milijardu kuna - naglasio je Tomašković.

Potvrdio je da mu je u prva tri mjeseca ključan zadatak bio upravo reorganizacija kompanije. Tempom i načinom na koji se odvija taj proces je, kaže, zadovoljan.

- To je nužno kako bi se pojednostavnila i ubrzala organizacija i stavio fokus na korisnika - kaže Tomašković.

Navodi da mu je cilj da za telekom usluge HT postane prvi izbor korisnika te da se paralelno širi na nove usluge s obzirom na pad prihoda u temeljnoj djelatnosti. Podsjetimo, u sklopu reorganizacije kompanije novi predsjednik Uprave HT-a napravio je veliki rez u menadžmentu. Ukinuo je sto od ukupno 300 menadžerskih pozicija.

Na naš upit je li to svojevrsna najava većih rezova broja zaposlenih, jer se u branši nagađa da bi se kroz nekoliko godina HT navodno mogao smanjiti na polovicu sadašnjeg broja radnika, Tomašković kategorički kaže da to nije točno.

- HT ima izvrsne stručnjake i s tim ljudima ćemo graditi budućnost kompanije - ističe Tomašković.

Dodaje da želi zadržati socijalni dijalog u kompaniji te da u ovom trenutku nema plana o smanjenju broja zaposlenih u ovoj godini kao ni rokova za to. Potvrdio je da je Uprava kompanije započela pregovore sa sindikatima o kolektivnom ugovoru s obzirom da postojeći ističe 1. srpnja. Na Glavnoj skupštini, dioničari HT-a potvrdili isplatu dividende od 9 kuna po dionici 26. svibnja. Uz to, su potvrdili dokapitalizaciju operatera s 694 milijuna kuna, dionici su ukinuli nominalu, te promijenili statut kako bi HT mogao ući u mobilno plaćanje.

>> Hoće li se "lakše" moći raskidati ugovori s telekom-operaterima?

Komentara 7

MD
mara-danda
16:18 29.04.2014.

deutche telekom ostvaruje cetvrtinu sveukupne dobiti na hr trzistu... inace su hr-telekom kupili za manji iznos od onog koji je hr tel.. placao godisnje kao porez na dobit... napunili su dobro konta krivustog i njegove lopovske obitelji.,. i njegove lopovske obitelji.,.

IV
Ivan2706
16:53 29.04.2014.

Svabo hoće svoje 2 milijarde ciste dobiti i zaboli ga ona stvar sto je neko balkansko pleme u krizi.

CR
crnaguja1950
15:49 29.04.2014.

hahah opet na leđa građana!!!!! a ja fino odjavim telefon pa vi onda povisujte,bagro lopovska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije