Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO NATJEČAJ

Tolušić uvodi e-iskaznicu s kojom će seljaci lakše do poticaja

Ministri Marić i Tolušić o Nacionalnom programu reformi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
26.04.2019.
u 23:30

Kartica će omogućiti i brže podnošenje zahtjeva za izravna plaćanja (poticaje) s obzirom da više neće biti potrebe za ručnim potpisivanjem i slanjem zahtjeva poštom.

Ministarstvo poljoprivrede uskoro će raspisati natječaj za izgradnju jedinstvenog upravljačko-informacijskog sustava i izradu e-poljoprivredne iskaznice kao službene iskaznice hrvatskih poljoprivrednika s mogućnošću digitalnog potpisa. Nova analitička platforma, koja će integrirati baze Ministarstva poljoprivrede, povezati brojne registre i omogućiti brze pristupe i obrade podataka administrativno će rasteretiti poljoprivrednike i olakšati korištenje potpora, a s druge strane ministarstvu omogućiti ubrzanje postojećih procedura, djelotvornu uporabu sustava za elektronički prijenos podataka i razmjenu informacija te efikasan nadzor.

Kartica će omogućiti i brže podnošenje zahtjeva za izravna plaćanja (poticaje) s obzirom da više neće biti potrebe za ručnim potpisivanjem i slanjem zahtjeva poštom. Pristup elektroničkom dijelu bit će autoriziran i ostvarivat će se korištenjem PIN-a za identifikaciju i PIN-a za elektronički potpis. Svim subjektima u sustavu poljoprivrede omogućit će i uvid u trenutne statuse izvršenja njihovih obveza, ali i obveza ministarstva poput obrade ili isplate zahtjeva. Poljoprivredna iskaznica donijet će značajne uštede za upravljačko tijelo i poljoprivrednika, ali i za ostala tijela javne ovlasti, jer će zamijeniti i sadašnje tri postojeće kartice – tzv. Zelenu poljoprivrednu karticu, karticu plavog dizela i karticu za pesticide.

– Poljoprivrednike ćemo administrativno i troškovno rasteretiti ovim projektom te osigurati službu podrške svim korisnicima – kazao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.  

Komentara 1

SA
samoborka
08:00 27.04.2019.

Samo uvedi debelog reda u te poticaje Tolusicu, ne popustaj koliko god te gazili. Dosta je bilo vise ulupavanja silnih iznosa u dzepove lopova i neradnika! Do sada su poticaji bili samo kradja novca za interese raznih lopovcina,ali i idealan nacin lakog dobivanja novca na poklon za gomiletinu parazita koji zive na selu. Po obicaju,kada se podijeli novac tim dvjema skupinama gamadi, nista ne ostane za one koji bi ga zaista trebali dobiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije