Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U KORAK SA ZAPADOM

Toga ima i kod nas: Bolja ravnoteža između poslovnog i privatnog života roditelja

A1 Hrvatska
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
22.01.2020.
u 09:44

A1 nastavlja s prigodnim aktivnostima i mogućnostima za svoje zaposlenike

Vijeće EU-a prošle je godine donijelo važnu direktivu o ravnoteži između poslovnog i privatnog života roditelja i pružatelja skrbi, čiji je konačni cilj povećati sudjelovanje žena na tržištu rada te uzimanje dopusta iz obiteljskih razloga, kao i omogućavanje fleksibilnih radnih uvjeta. Ova direktiva daljnji je korak prema promicanju jednakosti među ženama i muškarcima diljem EU-a, pa tako i u Hrvatskoj

Novim aktom također se pružaju mogućnosti da se radnicima i radnicama odobri dopust u svrhu skrbi za članove obitelji kojima je potrebna potpora. To zakonodavstvo znači da će roditelji i pružatelji skrbi moći bolje uskladiti poslovni i privatni život, a poduzeća će ostvariti koristi od motiviranijih radnika.

Foto: Ilustracija/Marin Tironi/PIXSELL

Iako države članice imaju rok tri godine donijeti zakone i ostale propise koji su potrebni radi usklađivanja s ovom direktivom, neke tvrtke su već prije prepoznale benefite zadovoljnih i bezbrižnih roditelja.

Svjesni sve bržeg životnog tempa i težine balansiranja između poslovnih i privatnih obveza, A1 Hrvatska svim svojim zaposlenicima već više od godinu dana nudi program A1 Flexerice. Ne, ne radi se o edukaciji rukovanja kutnim brusilicama već o mogućnosti fleksibilnog dolaska na posao i odlaska s posla. Zaposlenici A1 samostalno upravljaju svojim mjesečnim fondom sati, uz obveznu prisutnost na poslu između 10 i 15 h, a petkom imaju mogućnost odlaska s posla u 14 sati. Zaposlenici također u sklopu ovog programa imaju mogućnost rada van ureda.

Foto: Ilustracija/Marin Tironi/PIXSELL

Kompanija A1 Hrvatska poznata je po tome da brine o svojim zaposlenicima koji su mladi roditelji. Tako su već davne 2005. otvorili korporativni vrtić na njihovom kampusu kroz koji je dosad prošlo više od 500 djece od jasličke do predškolske grupe, a u kojem nude sadržaje poput plivanja, plesa i robotike. Djeca jednom godišnje imaju priliku i na Kids day-u posjetiti roditelje u radnim prostorima i saznati malo više gdje mame i tate provode vrijeme kada nisu s njima doma. Također, za svako novorođeno dijete roditeljima kompanija omogućuje 10.000 jednokratne novčane naknade.

Jedna od najnovijih mjera s kojom roditeljima osiguravaju bezbrižne školske praznike je njihov program „Leteće dadilje“, koji roditeljima osiguravaju čuvanje djece tijekom ljetnih i zimskih školskih praznika, a pritom ih uvode u nove znanja kroz sport i digitalnu akademiju, ovisno o dobi djeteta.

A u videu saznajte kako izgleda jedan radni dan roditelja u A1 dok im se klinci uče skijati.

 

Sadržaj omogućio A1

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije