Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sale leaseback

Todorić prodao nekretnine na Žitnjaku za 77 milijuna eura

todoric
Patrik Macek
05.05.2010.
u 15:35

Kupac je tvrtka W. P. Carey koja se bavi dugoročnim ulaganjima u nekretnine i financiranjem objekata građenih po mjeri. Agrokor i dalje ostaje u nekretninama koje je unovčio, jedino što je sada njihov dugoročni korisnik, a ne vlasnik.

Upravnu zgradu i distribucijski centar Konzuma na Žitnjaku Agrokor je prodao za čak 77 milijuna eura, uključujući troškove akvizicije! Kupac objekata investicijska je tvrtka W. P. Carey koja se bavi dugoročnim ulaganjima u nekretnine i financiranjem objekata građenih po mjeri, odnosno jedna od njezinih podružnica CPA®:17 – Global. No, kako je riječ o tzv. sale leaseback ulaganju, Agrokor i dalje ostaje u nekretninama koje je unovčio. Jedino što je sada njihov dugoročni korisnik, a ne vlasnik, što ništa ne mijenja u poslovanju Konzuma.

- Ostvareni aranžman u skladu je s kratkoročnim ciljevima kompanije, a istodobno podržava i dugoročne planove - kazao je predsjednik uprave Ivica Todorić u priopćenju koje je poslao W. P. Carey.

– Transakcija pokazuje veliko povjerenje jednog od najuglednijih američkih fondova u tržište nekretnina na području RH, što će ohrabriti i druge investitore i ulagače – poručili su pak iz Agrokora.

Za najveću logističku transakciju u JI Europi u posljednjih 18 mjeseci iz W. P. Careyja kažu da im je prva u RH.

- Agrokor je za nas idealan partner za ulazak na to tržište, uzevši u obzir njegovu dominaciju u poljoprivrednoj proizvodnji i niz uspješnih akvizicija i rasta - kazao je izvršni direktor Jeffrey Lefleur. W. P. Carey & Co. LLC bavi se dugoročnim sale leasebeck ulaganjima u nekretnine i financiranjem objekata građenih po mjeri korisnika diljem svijeta. Upravlja globalnim investicijskim portfeljem vrijednim oko 10 milijardi dolara.

Komentara 10

SI
sinkić
20:03 05.05.2010.

lako on prodaje društvenu imovinu koju mu je poklonio lopina prvi!

AL
alphazulu99
20:48 05.05.2010.

Agrokor treba pokupovati sto vise hrvatske zemlje, unistiti male poljoprivredne proizvodjace, a nakon toga sve lijepo prodati strancima.

PR
paco rabanne
21:49 05.05.2010.

Pa normalno da svoju kreditnu sposobnost diže sa prodajom imovine i ponovnim zakupom iste , dobiva bolji kreditni rejting banaka,fondova za buduće akvizicije a kažu da je duužann ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije