Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje potrošačima

Temperature padaju ispod nule. Nemojte zaboraviti zaštititi ovaj uređaj

Snijeg
Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija
Autori: Hina, Vecernji list
14.12.2018.
u 10:38

Potrošačima se predlaže da za zaštitu upotrebljavaju daske, stare deke, tkanine, stiropor, slamu, jutene vreće

Splitski Vodovod i kanalizacija (ViK) izvijestili su jutros građane da zbog niskih temperatura zraka koje se spuštaju ispod nule obvezno zaštite svoje interne vodomjere i vodne instalacije od smrzavanja. Naravno, takvo upozorenje vrijedi i za sve ostale potrošače u Hrvatskoj. 

Predlaže se da potrošači zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame,  jutenih vreća.

"Sve naše potrošače upozoravamo da na vrijeme provjere i poduzmu zaštitne mjere kako uslijed smrzavanja vode u cijevima ne bi dolazilo do prekida isporuke pitke vode domaćinstvima. Napominjemo da interne vodovodne instalacije čine svi cjevovodi i interni vodomjeri iza šahte priključka (glavnog vodomjera). Za njihovo održavanje zaduženi su korisnici, a u sklopu mjera od smrzavanja potrebno je zaštiti vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka te instalacije koje su izložene hladnoći (vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata) i u negrijanim objektima (vikendice, garaže, konobe i sl.)", poručili su građanima u svom priopćenju iz ViK- a.

Kako se dalje navodi u priopćenju, s obzirom na najave skoroga razdoblja niskih temperatura zraka koje bi se mogle spuštati i ispod ništice, potrošačima predlažu da zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame, jutenih vreća, da ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisanoj dubini.

Osim toga u vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje te kod odlaska na duži put treba zatvoriti ventil iza vodomjera i ispustiti vodu, te pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima).

Pogledajte video: Ovo su najbolje zimske gume

Komentara 6

Avatar miyamoto
miyamoto
07:10 15.12.2018.

De ba !(de bona, de bolan)

IN
inot
11:55 14.12.2018.

aaaahahahaha

Avatar nekakav
nekakav
12:16 14.12.2018.

pa i inače cijevi trebaju biti ukopane na dubinu od najmanje 80 cm... bilo to u gašincima, šodolovcima, pregradi, ili pak u tamo jednom splitu... koko zbog smrzavanja tolko i zbog zaštite cijevi. ili u splitu cijevi za vodu su vani, na pločniku, vrtu, cesti... ne kužim. obavijest za maloumne ili... uobičajeno za ono 'dolje'?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije