Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon predstavljanja kompanije europskim ulagačima

Telekom Slovenije izdao 300 milijuna eura obveznica

mobitel
Boris Šćitar
14.12.2009.
u 09:53

Izdanje obveznica, tvrde u tvrtki, ne predstavlja novo zaduživanje kompanije, nego će njime u cijelosti refinancirati postojeće obveze kako je to do sada već učinilo i nekoliko drugih europskih telekomunikacijskih operatera.

Telekom Slovenije uspješno je završio najavljeno izdanje obveznica od 300 milijuna eura s rokom dospijeća od sedam godina, priopćili su iz te tvrtke, koja je u većinskom vlasništvu slovenske države.

Već ranije je najavljeno kako izdavanje obveznica neće predstavljati novo zaduživanje kompanije, nego će se njime u cijelosti refinancirati postojeće obveze, kako je to do sada već učinilo nekoliko drugih europskih telekomunikacijskih operatera.

Međunarodna bonitetna agencija Moody's nedavno je, podsjetimo, dugoročnu ocjenu kreditnog rejtinga kompanije s A3 snizila na Baa1, čemu je razlog slabije poslovanje grupacije te nepripremljenost i promjena strategije, pojačani konkurentski i regulatorni pritisak te otežano gospodarsko okruženje.

Komentara 2

MA
maraton
10:29 14.12.2009.

Slovenci , pređite na T-com ili VIP.

IB
Ivana Brkić Ćubela
10:47 14.12.2009.

meni je opet sve ovo MUTNO..... nekako mi slici na onaj Paradox: Slovenac u Beogradu !!!! Prvo su glavačke hteli da pobegnu od \"Srbskih Barbara i Tlačitelja\", a danas glavačke jurcaju u Beograd na doček Nove Godine. Neka ih, njihovava lova nama \"barbarima\" dobro dođe. Ionako kad dodju ne kupuju u Merkatoru već kod komše u radnji.... Imam vec jednu u kuci pa znam kako treba njima natenane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije