Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaganja

Tele2 ulaže u 3G mrežu stotine milijuna kuna

Malin Holmberg
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
18.03.2015.
u 06:45

Tele2 Hrvatska prvi put godinu završio s dobiti, a jučer su najavili nova ulaganja i to u nadogradnju mobilne mreže.

Malin Holmberg, predsjednica uprave Tele2 Hrvatska najavila je jučer investiciju u visini nekoliko stotina milijuna kuna u novu mrežu, koja će osigurati 3G mobilne brzine. Investicija u nadogradnju mreže u 2015. dosegnut će ukupan iznos uložen u mrežu u proteklih šest godina, kazala je M. Holberg te dodala, kako je Tele2 već u procesu uključivanja u projekt do 50 hrvatskih tvrtki s gotovo 500 ljudi diljem Hrvatske, a zapošljavat će i unutar Tele2.

– Mi smo izazivači na tržištu, srušili smo cijene svojim ulaskom prije deset godina čak 60 posto. Znamo izabrati pravi trenutak, a s obzirom na stabilnu bazu, odlučili smo da će ova godina biti investicijska. I ne, nećemo još ulagati u 4G mrežu, jer smatramo da još uvijek nije pravo vrijeme – istaknula je M. Holmberg te dodala kako i dalje u nacionalnom roamingu imaju ugovor s Hrvatskim telekomom, ali i da je da je 95 posto populacije pokriveno njihovom vlastitom mrežom.

– Ovo je vrlo važno u vrijeme kada se sve više koriste pametni telefoni i kada je upotreba podatkovnog prometa sve veća te je nadogradnja infrastrukture vrlo važna – objasnio je Johan Bergström, član uprave i glavni tehnički direktor Tele2 Hrvatska, te najavio kako će mreža biti izvedena u suradnji s novim partnerom – tvrtkom Huawei.

>> 'Telekomunikacijsku industriju u Hrvatskoj ove će godine obilježiti tri trenda'

>> Hongkonški magnat Li Ka-Shinga od Šveđana želi kupiti Tele2

Komentara 3

PU
Punmik
08:54 18.03.2015.

da mreža katastrofa. a sto nije vrijeme za 4g . to ko ono mujo kad ces kupiti golf 3 , pa kad izađe novi golf 11

MA
malaodzagreba
10:25 18.03.2015.

Za nekoga tko je stalno na terenu po cijeloj hrvatskoj, mogu reći da Tele2 ima najgori signal! Imali smo sluzbeni tele2 i to jako kratko cijela firma je prebacila brojeve nazad u HT. Jeftiniji jesu možda ali su zapravo skupi u odnosu na to što nude. Jako loše.

HR
Hrabraja
08:31 18.03.2015.

Iskustvo nakon mjesec dana u Tele2. Signal katastrofa cak i u Zg. Do zadra cjelo vrijeme u romingu cak me baca i na bosnu. Prvi racun odmah krivi naravno veci nego je u ugovoru, mail ne mogu slati, vele da znaju za problem i da ga rijesavaju. Ali to traje predugo. Cijena ok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije