Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ericsson Nikola Tesla

Tehnološki div i u Slavoniji, Plenković naglasio: Poslali ste poruku da ovdje ima budućnosti

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
1/31
21.09.2018.
u 09:52

Razvojno-istraživački centar Ericsson Nikola Tesla otvoren u Osijeku

Razvojno-istraživački centar Ericsson Nikola Tesla otvoren je u Osijeku. Još je to jedan, istaknuto je, uspješan projekt ovog tehnološkog diva.

- Umjesto da mladi iz Slavonije odlaze u svijet, svijet na velika vrata ulazi u Slavoniju, a za to će se pobrinuti naši ICT stručnjaci. To je najbolja poruka koju danas šaljemo – poručila je Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson Nikola Tesla.

Adresa mu je u Kappa centru u najstrožem središtu grada, uredi se protežu na 1100 metara četvornih, a ovisno o dinamici zapošljavanja, širit će se do 2500 "kvadrata". Ured je to, za početak, za 30 mladih stručnjaka, a broj zaposlenih bit će, poručeno je, značajno veći.

- Preko 400 milijuna kuna godišnje investiramo u obrazovanje naših ljudi. Zahvaljujući tome, kolege iz Osijeka ravnopravno će, s kolegama iz Zagreba i Splita, sudjelovati u razvoju tehnoloških projekata pete generacije. Dinamika zapošljavanja ovisit će o dostupnosti ICT stručnjaka na tržištu – nastavila je ona.

- Osijek je danas okrenuo leđa svojoj gospodarskoj prošlosti, od danas se stvaraju novi temelji za razvoj Osijeka. Među ovih 30 zaposlenih najveći je dio onih koji su živjeli u Zagrebu. i ako se vrate u Osijek, onda je to veliki zaokret – poručio je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić, koji je zahvalio Vladi RH "jer je stvorila politički okvir za dolazak te svjetske tvrtke".

- Poslali ste poruku sveučilištu, fakultetu, gradu i općoj klimi ovdje u Osijeku da ovaj dio Hrvatske ima budućnost i razvoja i istraživanja - istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Večernji vam daruje: Ovo je stan koji može biti vaš


Komentara 3

FT
feel_the_coruption
12:35 21.09.2018.

Gotovo je. Slavonija je nova Švicarska. Sada će se svi vratiti :-) A to što na brutto plaću kvalitetnog IT stručnjaka, državi ide 50 posto, nije bitno. Ili kad poslodavac želi nagraditi IT sposobnog stručnjaka sa bonusom, recimo sa 100 tisuća kn, a pola nagrade odmah ide lažovu mariću koji to da za agrokorove "savjetnike"...

HR
Hrabraja
13:35 21.09.2018.

Ima buducnosti dok ne počnu stizati uplatnice za razne doprinose

Avatar southman
southman
10:47 21.09.2018.

Bravo za Ekikson i Kovačevićku, najjaču menadžericu u Hrvatskoj !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije