Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša godina

Tehnika u godinu dana udvostručila neto gubitak

Tehnika
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
27.02.2019.
u 08:45

Kompanija koja zapošljava 576 radnika pokrenula je predstečajni postupak još u studenom

Građevinska tvrtka Tehnika i njezinih petnaest povezanih društava lani su generirali gotovo 300 milijuna kuna gubitka. Točnije, neto gubitak iznosio je 294,15 milijuna kuna, što je i dvostruko više nego godinu ranije, kada je gubitak iznosio 142,6 milijuna kuna.

Planirali su zaradu od 14 milijuna kuna. Kompanija koja zapošljava 576 radnika, podsjetimo, pokrenula je predstečajni postupak još u studenom, a tijekom prošle godine drastično su joj pali prihodi. Nemaju dovoljno ugovorenih poslova, a imali su i otpise na Agrokoru kojem su u Todorićevo vrijeme bili redoviti partneri na izgradnji objekata.

Sada u okviru predstečajne nagodbe planiraju smanjiti broj neproizvodnih radnika te ugasiti neprofitabilne pogone, a uzdaju se i u otpis dugova.

Pogledajte i video o plaćama u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:53 27.02.2019.

majstorski odradjeno....skoro ko sokol maric....

FT
feel_the_coruption
10:39 27.02.2019.

Gazde se obogatile. Radnici će dobiti otkaz. Tvrtka će završiti u stečaju. I onda dugovi nestaju. Jer će se tvrtka likvidirati. Viđeno 1000 puta. Zahvaljujući SDP/HDZ zakonima koje su i jedni i drugi mogli promijeniti, ali nisu... Zato normalni ljudi popizde kada im se ovrši račun za par sto kuna. A stranački sponzori se obogate, djeca im pri rođenju već na sebi imaju nekoliko nekretnina.. Zato normalni bježe od te kuge sdp/hdz a ostaju ovi koji svako malo otvore pa likvidiraju firme...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije