Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak gospodarstvenika u Beogradu

Tedeschi: Regija povijesno povezuje države prepoznatljivošću brendova

tedeschi
Anto Magzan
30.11.2009.
u 15:49

Ekonomska suradnja naš je zajednički interes, a okrugli stol poslužio je kao prostor za raspravu o tome kako dokinuti ostatke barijera ulaganjima.

Na prvoj poslovnoj konferenciji pod nazivom Jugosfera – projekt budućnosti ili utopija kao hrvatski predstavnici sudjelovali su Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic Grupe, i Ivica Mudrinić, predsjednik uprave HT-a.

U javnosti su se odmah nakon najave konferencije u stranim medijima javile polemike treba li se okretati tržištu bivše države ili pak zemljama Europske unije.

- Okrugli stol o regionalnoj suradnji održan danas u Beogradu bio je koristan poligon za raspravu i poticaj intenziviranja regionalne suradnje. Mislim da nema potrebe, kao što je rasprava krenula, dijeliti ili brendirati prostor starim/novim imenima, a najmanje polemizirati o tome na temelju napisa stranih medija - rekao je za Večernji Emil Tedeschi.

- Prostor regije povijesno povezuje države prepoznatljivošću brendova, lakoćom komunikacije, bez ikakvih političkih konotacija ili aluzija na opetovano političko povezivanje. Ekonomska suradnja je naš zajednički interes, a okrugli stol poslužio je kao prostor za raspravu o tome kako dokinuti ostatke barijera ulaganjima i uspostaviti određeni investicijski reciprocitet - zaključio je Tedeschi.

Komentara 2

GA
gabrijelakunstler
16:37 30.11.2009.

Manipulant. Skolovan prodavac magle. Uvazeni sponzor pojedinih stranaka. Nejasno podrjetlo imovine predaka.

GR
grbavica2
20:27 30.11.2009.

Naravno da sam okvirno za to jer je zivot prvo sa komsijama i komsilukom uz dobre sa ostalim dalekim s kojim su odnosi onjektivno nizi zbog cimbenika prostora i troskova. Znam koliko su pojedini kritizirali sa tih stanovista politika nesvrstanosti i sl. Ali nas - balkanski - problem je postivanje razlika i \"razlika: u kulturi i u psihologiji. Za to treba raditi u tom pravcu - Europa nije nastala radi nas, nego da joj sluzimo, ne zaboravite to - jer ce to uvijek biti realni i neposredni problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije