Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEF ATLANTIC GRUPE

Tedeschi oštro o Todoriću, nazvao ga čovjekom bez morala i obraza

Emil Tedeschi
Foto: Screenshot
1/4
18.01.2020.
u 15:36

-  I jako mi je tužno ono što je jučer iznosio Ivica Todorić gdje bez trunka samokritike optužuje sve druge, od Vlade, ruskih banaka, američkih fondova... A dobavljači na čelu s hrvatskim dobavljačima i trgovcima, hrvatskim financijskim organizacijama ukupno su otpisali oko tri milijarde eura.

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe Emil Tedeschi pohvalio je, na međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Berlinu, poteze hrvatske Vlade kad je riječ o sanaciji Agrokora te je oštro kritizirao Ivicu Todoriću, nekadašnjeg čelnika koncerna Agrokor. 

- Ono što je Vlada napravila u trenutku kad je, najveći gospodarski sustav u Hrvatskoj i u regiji, Agrokor kleknuo i došao pred stečaj donošenjem zakona, mjera i načina kojim su sanirane obaveze, odnosno potraživanja prije svega malih dobavljača, malih OPG-ova koji su se 100 postotno naplatili, a mi najveći smo se naplatili u rasponu od 50-60 posto, za sada. A ima šanse u sljedeće tri godine još i više - kazao je Tedeschi za Berlinski magazin. 

On smatra kako je to upravo prvenstveno zasluga Vlade i premijera Andreja Plenkovića. 

-  I jako mi je tužno ono što je jučer iznosio Ivica Todorić gdje bez trunka samokritike optužuje sve druge, od Vlade, ruskih banaka, američkih fondova... A dobavljači na čelu s hrvatskim dobavljačima i trgovcima, hrvatskim financijskim organizacijama ukupno su otpisali oko tri milijarde eura. Onda stvarno moraš biti čovjek bez morala, bez obraza, bez trunke samokritike da za to optužiš sve druge na čelu s hrvatskim premijerom. A da nije bilo tog Zakona i promptne reakcije hrvatske Vlade, ja vas danas pitam tko bi u stanju izlagati na Grün Woche u Berlinu - smatra predsjednik Uprave Atlantic Grupe.

Podsjećamo, Ivica Todorić kazao je u četvrtak na konferenciji za medije kako ima nove dokaze za aferu Agrokor i otkrića o djelovanju skupine Borg.

Istaknuo je kako svi znaju da je on otvoreni kritičar svih Vlada, ali da ako Vlada nešto dobro radi da to treba razgovijetno reći. 

- Treba poslati građanima poruku nemojte da vas zamajavaju i da vas uvjeravaju licemjeri, lažovi, manipulanti, ljudi koji su s tuđim novcem upropastili, napravili Frankensteina. I u tom smislu, sve štp je napravljeno napravljeno je za interes gospodarstva i svih nas u hrvatskoj društvu - izjavio je Emil Tedeschi.

On smatra kako je moglo biti bolje, no da je generalna ideja i rezultat i više nego zadovoljavajući. Kako je istaknuo, upravo iz Berlina baš zato što su problemi s Agrokor najviše dirali poljoprivrednu industriju i prehrambenu industriju da treba reći 'Svaka čast Vladi'.

Ivica Todorić izlazi iz Remetinca

Komentara 57

DU
Deleted user
16:06 18.01.2020.

Čovjek bez morala nazvao čovjeka bez morala čovjekom bez morala.

NA
Naj
16:17 18.01.2020.

Di su pare za obranu Sinja.

JA
JanezIQ45
16:14 18.01.2020.

Upisite u Google,, Tedeschi i opcina Sinj,, i sve ce vam biti jasno! Ovaj sociopat je 1991 novac namijenjen obrani grada Sinja prisvojio i ukrao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije