Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJAVE NA STEP.UNIRI.HR DO 16. TRAVNJA

Tech startupi predstavljaju se američkim investitorima

Boris Golob, direktor tehnološkog parka Step Ri
Josip Regovic/PIXSELL
08.04.2021.
u 23:09

Kako navode organizatori, prednost će imati oni startupi čije je poslovanje vezano uz zrakoplovnu industriju, cyber sigurnost, e-commerce, fintech, medtech i softver

Hrvatski tehnološki startupi imaju priliku predstaviti se američkim investitorima putem SelectUSA Tech Pitching Event – Croatia, koji organiziraju veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj i riječki tehnološki park Step Ri. Na događaj se do 16. travnja putem internetske stranice step.uniri.hr mogu prijaviti tehnološki startupovi mlađi od osam godina, s do deset milijuna kuna prihoda i do 40 zaposlenika.

Kako navode organizatori, prednost će imati oni startupi čije je poslovanje vezano uz zrakoplovnu industriju, cyber sigurnost, e-commerce, fintech, medtech i softver. Prijavljena poduzeća ocjenjivat će stručni žiri koji čine Victoria J. Taylor iz veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, Stevica Kuharski iz Fil Rouge Capitala, Nina Dremelj iz Alita Capitala, Marin Bezić iz Infobipa i Vedran Blagus iz South Central Venturesa.

Hrvatski pobjednički tim natjecanja – koje će održati online 26. travnja – dobiva besplatnu ulaznicu za SelectUSA Tech Investment Summit gdje će moći svoje poduzeće virtualno predstaviti američkom tržištu, stručnjacima, investitorima te predstavnicima startup ekosustava Europe SelectUSA Tech Pitching Event. Na tom je događanju unutar programa američke vlade za poticanje stranih ulaganja, Select USA, proteklih godina sudjelovalo više od 1200 ulagača iz 80 zemalja, a prije dvije godine najavljeno je 100 milijuna dolara ulaganja u nove projekte predstavljene.

Inače, Step Ri koji je suorganizator događaja u Hrvatskoj, znanstveno-tehnološki je park Sveučilišta u Rijeci osnovan 2008. godine s mišlju vodiljom “od ideje do tržišta”. Ujedno je to mjesto povezivanja znanosti i gospodarstva gdje edukacijama i poslovnim savjetovanjem poduzetnicima donose najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja, potičući nezaposlene i zaposlene, studente i znanstvene zajednice.

 

>> VEČERNJI TV Suosnivač Nanobita Alan Sumina otkrio kako se eksperimentiranje u izradi igara pretvorilo u biznis vrijedan milijardu kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije