Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hgk

'Talijanska tvornica zatvorit će niz domaćih tvrtki'

drvna industrija
Nikola Cutuk/PIXSELL
14.09.2017.
u 07:45

Mali i srednji proizvođači prioritet su strategije RH, no je li to samo mrtvo slovo na papiru, pita D. Smiljanić

Investicija talijanske Florian grupe u tvornicu parketa u Vukovaru, unatoč najavljenih 500 radnih mjesta, može imati mnogo veće negativne posljedice od dobrobiti, upozorili su jučer iz HGK.

Ističu kako taj investitor za realizaciju ulaganja uvjetuje od države 50 tisuća kubika hrasta godišnje, dok je maksimalna količina trupaca koje jedna tvrtka sada može ugovoriti od Hrvatskih šuma 20 tisuća kubika.

– Takva investicija bilo kojeg novog investitora istovremeno će staviti ključ u bravu desetaka hrvatskih malih i srednjih tvrtki. Jer, ako nekome date količinu koje nema u rezervi niti je sada dostatna, nekome se mora uzeti – upozorava čelnik Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK Daniel Smiljanić.

Iz Udruženja se boje da je riječ o pogodovanju na štetu hrvatske drvne industrije, iako su mali i srednji proizvođači prioritet Strategije razvoja drvne industrije RH 2017. – 2020.

– Ako se ova investicija ostvari, taj će prioritet ostati samo mrtvo slovo na papiru – kazao je Smiljanić. 

Komentara 4

DJ
djakputnik
09:07 14.09.2017.

A jebiga, htjeli ste u EU. I kaj sad? Svakome pametnom je bilo tada jasno da ćemo biti robovi u vlastitoj državi, dok ju još imamo. A onda ostvarenje Hićinih snova. Preko Merkelice.

DU
Deleted user
08:45 14.09.2017.

Opet ce netko "jamiti"

BU
Bubalamala
09:38 14.09.2017.

Tko to danas u Evropi ruši Hrast da bi pravio parket ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije