Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
What's Next

Tajna uspjeha u spoju tradicije i digitalne poslovne transformacije

Chiavalon maslinovo ulje
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
09.04.2018.
u 14:35

Budućnost u Hrvatskoj predstavlja ljude koji guraju društvo naprijed

Sandi Chiavalon već je s 13 godina znao čime će se baviti u životu. Ljubav prema maslinama dala mu je i motivaciju za obrazovanje na zagrebačkom Agronomskom fakultetu. Nakon diplome, ljubav i znanje, na 25 hektara istarske zemlje, pretočio je u lijepu i uspješnu maslinarsku priču.

Chiavalon maslinovo ulje Ex Albis jedno je od 20 najboljih ekoloških maslinovih ulja na svijetu. Od 2007., kada je gospodarstvo kontinuirano počelo proizvoditi i ulagati u tehnologiju, godinu poslije Chiavalon je proglašen najperspektivnijim obiteljskim gospodarstvom na svijetu, a do danas njihovi proizvodi osvajaju najveće nagrade na domaćim i svjetskim natjecanjima, najnovije su prošli tjedan stigle iz Barija, s najvećeg svjetskog natjecanja eko ulja "Biol". 2016. svjetska organizacija "World's best olive oils" uvrstila ih je među 25 TOP svjetskih proizvođača.

Tradicionalna, ekološka i zdrava proizvodnja temelj je poslovanja Sandija Chiavalona koji na OPG-u stalno zapošljava devetero ljudi, u sezoni još dvadesetak. Kako svoje ulje izvozi po cijelom svijetu, primjerice u Japan, SAD, Tajvan, Peru i Madagaskar, odavno je prihvatio sve digitalne pogodnosti modernog poslovanja.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

- Nama je u poslu najvažnija stalna bežična mrežna povezanost koja nam npr. daje mogućnost brze komunikacije mobitelima, porukama i mailovima jer smo poslovno povezani s cijelim svijetom. Bez digitalizacije to ne bi bilo moguće i zato nam je važno da nam se redovito pružaju usluge prilagođene našim potrebama i novi proizvodi koji nam olakšavaju i unaprjeđuju poslovanje - ističe Sandi Chiavalon i dodaje kako je 24-satna povezanost sa svijetom važna i zbog njihovih gostiju koji na njihovo gospodarstvo i u kušaonicu ulja dolaze prethodno se informirajući iz digitalnih medija.

Chiavalon širi poslovanje, pa tako uz 25 hektara maslinika, sada ima i 180 hektara ratarskih površina, a počeli su i s malom proizvodnjom eko povrća koju uskoro planiraju proširiti. Svaku vrstu proizvodnje moći će bez problema pratiti jer sve radove digitalno bilježe u posebnoj aplikaciji, a i knjigovodstvo ime je odavno digitalizirano.

Povezanost je ključna za razvoj digitalnog gospodarstva jer omogućava brži napredak. Za nju je najvažnija moderna komunikacijska infrastruktura, u koju Hrvatski Telekom ulaže danas. Pronalazi nove načine kako tehnologijom podržati gospodarski razvoj i ljude koji guraju ovo društvo naprijed – inovacijama u proizvodima i uslugama, ali i ulaganjima u pametne gradove i mlade ljude. Više o projektu pročitajte na generacijanext.hr.

Sadržaj omogućio HT

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije