Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetska tržišta

Svjetske burze tjedan završile u minusu, euro slabi prema dolaru

stocks
Arhiva Vla-
15.05.2010.
u 11:14

Dow Jones indeks pao je 1,51 posto, S&P 500 1,88 posto, a Nasdaq 1,98 posto. Na europskim burzama londonski FTSE pao je za 3,11 posto, frankfurtski DAX 3,12 posto, a pariški CAC 4,59 posto.

Na Wall Streetu burzovni indeksi su završili tjedan u minusu, ponajprije zbog pada cijena dionica u financijskom sektoru, a nakon što je američki Senat prihvatio zakon o ograničavanju provizija na kreditne kartice, ali i još uvijek zbog straha da mjere EU nisu dovoljne da oporave gospodarstvo unije. Dow Jones indeks pao je 1,51 posto, S&P 500 1,88 posto, a Nasdaq 1,98 posto.

Jučer je pala i cijena nafte na 71,60 dolara po barelu, ovaj puta zbog zabrinutosti da bi europska kriza mogla smanjiti potražnju za energentima.

Jučer su pale i cijene dionica na euopskim burzama, kao i vrijednost eura prema dolaru koja je pala na svega 1,2355 dolara, najnižu razinu u posljednjih 19 mjeseci. Londonski FTSE pao je za 3,11 posto, frankfurtski DAX 3,12 posto, a pariški CAC 4,59 posto.

I na europskom tržištu ulagači ne vjeruju u brzi oporavak gospodarstva, bez obzira i što su Grčka, Španjolska i Portugal donijele mjere štednje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije