Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski Telekom

Svijetli primjer gospodarstva u Hrvatskoj

g. Davor Tomašković, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma
Foto: PR FOTO
13.10.2016.
u 15:00

Izuzetno je važno isticati pozitivne primjere kompanija i poduzetnika iz domaćeg gospodarstva jer ključ razvoja naše ekonomije leži upravo u njihovom uspješnom poslovanju i investicijama. Ovo je svakako i prilika da se ukaže na prepreke koje se postavljaju pred investitore u Hrvatskoj koje su, nažalost, još uvijek velike. Administracija je često spora i neučinkovita, a investitore i dalje odbija pravna nesigurnost. Dodatno, cijena rada je nekonkurentna iz razloga što su nam opterećenja na bruto dohodak prevelika.

Prema podacima koje je analizirao Ekonomski institut i objavio ih u Ekonomskom atlasu HT Grupe, Hrvatski Telekom ima veliki značaj u domaćem gospodarstvu i uvelike utječe na društvenu i poslovnu zajednicu u Hrvatskoj. Svojim poslovanjem HT je stvorio najviše novostvorene vrijednosti za hrvatsko gospodarstvo u iznosu od 12,9 milijardi kuna, generira više od 27 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj, svojim zaposlenicima osigurava 50 posto veću plaću od državnog prosjeka, a cijela HT Grupa ostvaruje više od 3 posto hrvatskog BDP-a.

Drago mi je što mogu istaknuti da je HT najveći privatni investitor u RH te da značajnim ulaganjima u modernizaciju mrežne infrastrukture i širokopojasnog Interneta ima ključnu ulogu u stvaranju pretpostavki za digitalizaciju na nacionalnoj razini. Zahvaljujući investicijama, u protekle dvije godine utrostručili smo brzine mobilnog interneta i danas jedini na tržištu nudimo brzine do 263 mb u sekundi. Što se tiče fiksnog interneta, od rujna 180 tisuća naših korisnika širokopojasnog interneta surfa od 2 do 5 puta brže, bez dodatne naknade, što u konačnici značajno utječe na lokalnu zajednicu i sve segmente ekonomije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije