Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Svi podaci o javnim nabavama HŽ-a dostupni javnosti

vlak
Dominik Grgurić/VLM
01.12.2009.
u 11:29

Za sada se na internetskim stranicama HŽ-a mogu vidjeti podaci o javnoj nabavi u vrijednosti iznad 70.000 kuna, a od početka veljače sljedeće godine bit će i oni ispod te vrijednosti.

Sve informacije o javnoj nabavi, uključujući i podatke koji do sada nisu bili dostupni u elektroničkom oglasniku javne nabave, mogu se pogledati na internetskim stranicama Hrvatskih željeznica. Tako je ta javna tvrtka prva koja se uključila u antikorupcijski program za tvrtke u većinskom državnom vlasništvu, donesenom prošli tjedan u Vladi. Do kraja godine to će morati napraviti i ostale tvrtke. Objavljeno je to na konferenciji za novinare u HŽ-u.

Za sada se na internetskim stranicama HŽ-a mogu vidjeti podaci o javnoj nabavi u vrijednosti iznad 70.000 kuna, a od početka veljače sljedeće godine bit će i oni ispod te vrijednosti. Od ostalih podataka na internetskom portalu moći će se vidjeti i zapisnik o otvaranju ponude, pregledu i ocjeni ponude, odlukama o odabiru ili poništenju, odgovore ponuditeljima na zahtjev, te sami ugovori.

U HŽ-u vrijednost godišnje javne nabave iznosi oko 650 milijuna kuna, od čega se polovica odnosi na HŽ Infrastrukturu gdje se obavi oko 1400 postupaka javnih nabava, a njih oko 300 odnosi se na nabavu manju od 70.000 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije