Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
globalno istraživanje

Sve veća ulaganja u zaposlenike

zaposlenici
Foto: Thinkstock
23.04.2015.
u 14:48

Nove generacije zaposlenika sve više zahtijeva fleksibilnost pristupu znanju i aktivno koristi nove tehnologije za informiranje i povezivanje s drugim stručnjacima.

U poslovnom svijetu danas neizbježna je rečenica „Ljudi su naša najveća vrijednost“. Istraživanje koje je proveo SELECTIO na uzorku 62 tvrtke pokazalo je da tvrtke s razvijenim sustavom upravljanja zaposlenicima imaju dvostruko veću profitnu maržu od kompanija koje imaju slabije razvijene prakse upravljanja ljudskim potencijalima, piše Poslovni.hr.

Ovi rezultati su u skladu s globalnim istraživanjem koje je proveo Boston Consulting Group čije istraživanje pokazuje da kompanije koje ulažu u zaposlenike imaju 99% veću kumulativna stopa rasta cijene dionica od prosjeka S&P 500. Dodatno, tvrtke koje imaju razvijen prakse regrutiranja zaposlenika, upravljanja talentima, upravljanja radnim učinkom i razvojem liderskih vještina menadžera imaju dvostruko veći rast prihoda i dvostruko veću profitnu maržu.

Analiza ulaganja u usavršavanje poslodavaca nositelja certifikata Poslodavac Partner pokazala je da uspješni hrvatski poslodavci u prosjeku ulažu 3.969 kuna po zaposleniku u različite oblike usavršavanja. Prevedeno u terminima vremena, zaposlenici u uspješnim kompanijama u prosjeku provedu 32 sata godišnje ciljano razvijajući svoja znanja i vještine.

Najviša ulaganja u usavršavanje su u farmaceutskim kompanijama te internacionalnim kompanijama koje zaposlenicima omogućuju i treninge u drugim državama te rad na međunarodnim projektima.

Ključni aspekt kvalitete edukacije je mogućnost primjene stečenog znanja u radu. Stoga je trend u sve većem broju kompanija primjena modela razvoja zaposlenika po principu 70/20/10 pri čemu se 70% razvoja događa kroz postojeći posao i projekte, 20% uz pomoć mentora ili coacheva i 10% kroz obrazovne programe

Nove generacije zaposlenika sve više zahtijeva fleksibilnost pristupu znanju i aktivno koristi nove tehnologije za informiranje i povezivanje s drugim stručnjacima.

>>Cijeli članak pročitajte ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije