Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Svaki drugi propali projekt doživio je fijasko zbog loše komunikacije ili neočekivane promjene u ciljevima, evo kako to izbjeći

PMI Forum
Foto: Promo
1/2
26.09.2018.
u 08:55

Najbolji svjetski predavači i projektni menadžeri stižu na 12. PMI Forum u Zagreb

Zajednička karakteristika čak 51 posto projekata koje kompanije ne uspiju završiti je loša komunikacija. K tome, 48 posto neuspješnih projekata dijeli neočekivanu promjenu u ciljevima, a 42 posto njih se ne realizira zbog niske organizacijske zrelosti u poslovima upravljanja projekata. No navedeni se problemi ipak mogu riješiti, stoga ne čudi da 71 posto organizacija na globalnoj razini zapošljava projektnog menadžera koji ima znanje I vještine  potrebne za uspješno uprvljanje projektima (PM-a). Podaci su to iz istraživanja strukovnog udruženja PMI Croatia.

PMI Forum vodeća je regionalna strukovna konferencije na području projektnog menadžmenta koja se ove godine u Zagrebu održava dvanaesti put. Organizator Foruma je PMI Croatia, ogranak globalnog Project Management Institutea, najveće svjetske strukovne organizacije iz područja PM-a koja broji više od 470 000 članova. Ovogodišnje izdanje PMI Foruma pod motom “Skok naprijed agilno i kreativno” će od 12. do 14. studenoga u zagrebačkom Plaza event centru okupiti vodeće stručnjake, projekt mendažere, ali i početnike. Organizatori očekuju rekordnu posjećenost oko 500 sudionika iz 140 tvrtki različitih profila i djelatnosti. Program 12. Izdanja PMI Foruma uključuje pet radionica - najviše do sada. Za sudjelovanje se uvijek traži stolica više, dok je broj radionica povećan na zahtjev sudionika.

Foto: Promo

Inozemni i hrvatski predavači, stručnjaci s iskustvom u vođenju kompleksnih projekata i autori najprodavanijih naslova stručne literature držat će predavanja i radionice na kojima će svi zainteresirani, bilo da se radi o profesionalcima projektnog menadžera ili onima koji tek rade prve korake ka karijeri u upravljanju projektima, dobiti konkretna i primjenjiva znanja i vještine. Jedan od predavača bit će Peter Taylor, autor brojnih naslova iz područja projektnog menadžmenta koji je u posljednjih pet godina održao 350 predavanja u 25 zemalja pred ukupno 40.000 ljudi, zatim stručnjak za upravljanje projektima i predavač s minhenske akademije Oliver F.Lehmann, kao i Adrijan Drempetić, Nenad Trajkovski, Olivier Lazar te brojni drugi.

“U nedavno provedenom istraživanju spoznali smo da velik broj hrvatskih profesionalaca na upravljačkim pozicijama  ima iskustva u vođenju projekta ali ne i adekvatno znanje.”, istaknula je direktorica PMI Foruma Marina Pupić-Bakrač. “Prema rezultatima istraživanja  na uzorku osoba na upravljačkim pozicijama raznih hrvatskih organizacija, čak 70% ispitanih ima iskustva u vođenju projekata ili su sudjelovali u provedbi projekta. Međutim, većina njih se izjašnjava da nema dovoljnu razinu znanja i da postoji potreba za  stručnim usavršavanjem ”, pojašnjava Marina Pupić-Bakrač .

PMI Forum idealna je prilika za dodatno usavršavanje i upoznavanje organizacija koje su izvrsne u ovom području. Za sudjelovanje na ovogodišnjem Forumu možete se registrirati ovdje. Na konferenciji se svake godine dodjeljuje i nagradu za projekt godine. U obzir za ovogodišnju nagradu dolaze projekti zavšeni u 2017., rok za prijavu najboljih projekata je otvoren, a sve detalje o uvjetima natječaja i prijavi nalaze se na linku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije