Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKVIZICIJE

Supernova kupuje 10 centara u Sloveniji

Slavonski Brod: Trgovački centar Supernova Colosseum
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
19.12.2019.
u 23:17

Colosseum u Slavonskom Brodu jedna je od hrvatskih akvizicija austrijske Supernova grupe

Nakon što je u Hrvatskoj u posljednje tri godine preuzela retail park u Koprivnici, Shopping centar Colosseum u Slavonskom Brodu te Shopping centar Garden Mall, Branimir centar, Centar Cvjetni i Centar Kaptol u Zagrebu, austrijska Supernova grupa širi se i u Sloveniji. Tamo kupuje deset trgovačkih centara društva Centrice Real Estate GmbH (društvo američkog fonda Lone Star), koje je 2016. godine preuzelo spomenute objekte od austrijske državne agencije za upravljanje imovinom HETA, zadužene za likvidaciju društva Hypo Alpe Adria, u okviru velike kompletne transakcije. Predmetni paket Qlandia bio je srce portfelja, a obuhvaća trgovačke centre koji su tržišni lideri u više slovenskih regija, priopćili su iz Supernova grupe.

Vrijednost transakcije iznosi više od 220 milijuna eura i već je sada druga bitna investicija grupacije Supernova u Sloveniji u 2019.. Financiranje se odvija iz vlastitih sredstava i u suradnji s više međunarodnih i lokalnih banaka.

– Portfelj savršeno zaokružuje naše trenutno stanje i brine se za to da slovensko stanovništvo sada možemo opskrbljivati u cijeloj državi. Svi centri imaju slično visoku razinu zakupljenosti i pokrivaju sve zahtjeve klijenata u području lokalne opskrbe. Pored Interspara, dm-a i drogerije Müller, u ovim su centrima zastupljeni veliki međunarodni zakupnici kao što su Deichmann, Humanic, H&M, Hervis ili McDonald’s – kazao je Markus Pinggera, direktor Supernove.

Portfelj Supernova grupe obuhvaća više od 80 projekata u regiji u vrijednosti većoj od milijardu eura. Ovih je dana, podsjetimo, u Zagrebu svečano otvorila preuzeti Branimir centar, pretvorivši ga u novi, posve netipičan i jedinstven koncept urbane destinacije. U rekonstrukciju i preuređenje uloženo je 5 milijuna eura.


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije