Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorili stečaj

Sunce koncern potražuje od članica Thomas Cook grupe 16,1 milijun eura

Thomas Cook u grčkoj
Foto: EUROKINISSI/REUTERS/PIXSELL
1/3
26.09.2019.
u 11:57

Sva dospjela potraživanja od Thomas Cook grupe do dana 23. rujna 2019. godine uredno su podmirena sukladno valuti plaćanja, ističu iz Sunce koncerna, tvrtke u vlasništvu Jake Andabaka

Sunce koncern izvijestio je danas da ukupna izloženost njegovih članica prema članicama Thomas Cook grupe, koje su s današnjim danom otvorile postupak stečaja u matičnim zemljama, iznosi 16,1 milijun eura.

"Kao dio svog poslovanja, Sunce prodaje dio svojih smještajnih kapaciteta kroz ugovore o alotmanu s različitim globalnim touroperaterima, između ostaloga i s pojedinim članicama Thomas Cook grupe. Na dan 25. rujna 2019. godine ukupna potraživanja od članica Thomas Cook grupe koje su otvorile postupak stečaja su iznosila približno 16,1 milijuna kuna", objavio je Sunce koncern putem Zagrebačke burze. 

Po podacima iz te objave, izloženost Hotela Brela je približno 7,5 milijuna kuna, Hotela Tučepi približno osam milijuna te Hotela Zlatni rat približno 600 tisuća kuna.

Sva dospjela potraživanja od Thomas Cook grupe do dana 23. rujna 2019. godine uredno su podmirena sukladno valuti plaćanja, ističu iz Sunce koncerna, tvrtke u vlasništvu Jake Andabaka.  

Sunce smatra da gubitak članica Thomas Cook grupe koje su otvorile postupak stečaja kao alotmanskih partnera predstavlja u najvećoj mjeri jednokratan utjecaj na tekuću sezonu, te da neće utjecati na buduće poslovanje.

"S obzirom da se u hotelima u vlasništvu Sunce grupe trenutno između ostalih nalaze i gosti agencija u vlasništvu Thomas Cook grupe koje su otvorile stečaj, siguran i ugodan boravak njihovih gostiju bit će osiguran sukladno ranije predviđenim terminima njihova boravka, do trenutka dok vlade domicilnih država ne osiguraju povratne letove za svoje državljane, a sve sukladno važećim zakonskim propisima Europske unije za postupanje u ovakvim situacijama", zaključuje se u objavi Sunce koncerna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije