Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZG Burza

Sukob oko Ine ‘pogurao’ CROBEX

ZSE
Filip Brala/PIXSELL
22.06.2014.
u 18:26

Analitičari su skeptični može li se, zbog slabog prometa dionicama na Zagrebačkoj burzi, nastaviti pozitivan trend

Nakon dugog razdoblja u crvenom, Zagrebačka burza u laganom je uzlaznom trendu. Dionički indeks CROBEX u petak je porastao 13. dan zaredom dosegnuvši 1817,58 bodova uz slab promet od 9,5 milijuna kuna. Crobex, kao i ‘bluechip’ indeks CROBEX10, koji je kraj trgovine prošli tjedan dočekao na 1042,11 bodova, premašili su svoje vrijednosti s početka ove godine. Zbog slabog prometa, analitičari su ipak skeptični može li se nastaviti pozitivan trend rasta. Indeksi su najviše rasli na krilima dobrih vijesti iz turističkog sektora, ali i domaće naftne kompanije - Ine.

Naime, sukob Vlade i Mola oko kontrole nad kompanijom i potvrda presude Vrhovnog suda da je bivši premijer Ivo Sanader za 10 milijuna eura prodao upravljanje Inom Mađarima pogurali su dionicu Ine 18,2 posto u lipnju. Cijena dionice u petak je dosegnula 4199 kuna, a promet je u posljednja četiri dana premašio milijun kuna. Inače, CROBEX je prošli tjedan porastao 2,03 posto, na 1817 bodova te je sada 1,3 posto viši u odnosu na početak godin.

>> Crobexi rasli četvrti tjedan

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije