Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radni ručak HUP-a

Šuker: Punjenje proračuna na prošlogodišnjoj je razini

Ivan Šuker
Luka Klun/VLM
23.02.2010.
u 16:03

Predstavljajući poslodavcima modele pomoću kojih mogu doći do novca, Šuker je naglasio kako je potrebe za dodatnim novcem bilo i ranije, no tek su sada stvoreni preduvjeti za konkretne mjere.

Mjere za gospodarski oporavak i razvitak, problemi nelikvidnosti i punjenje državnog proračuna bile su glavne teme radnog ručka Hrvatske udruge poslodavaca i ministra financija Ivana Šukera održanog u Zagrebu.

Predstavljajući poslodavcima modele pomoću kojih mogu doći do novca, Šuker je naglasio kako je potrebe za dodatnim novcem bilo i ranije, no tek su sada stvoreni preduvjeti za konkretne mjere.

- Banke sada imaju novca, a HNB je sa svoje strane smanjio obveznu pričuvu sa 14 na 13 posto, i time oslobodio dodatna sredstva - rekao je Šuker i dodao kako bi HNB do kraja godine stopu obvezne pričuve mogao smanjiti na 11 posto.

Najviše pitanja poslodavaca odnosilo se na probleme nelikvidnosti te apele prema Vladi da im se smanje porezna opterećenja i davanja koja ih dodatno guše u poslovanju. Šuker je poručio i kako su proračunski prihodi na razini prošle godine.

Ključne riječi

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
16:48 23.02.2010.

Lakardijaš .............

OB
-obrisani-
00:29 24.02.2010.

Nakon što je većina tvrtki propala,proraćun se puni još više i sve vodi ka oporavku Hr

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije