Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pravo na rad

Sudbinu Brodosplita Europska komisija objavit će 17. siječnja

brodosplit
Vanja Zubčić/PIXSELL
03.01.2011.
u 08:16

Brodogradilište, koje ima administrativnu zabranu ugovaranja novih poslova, spremno je za novi ciklus proizvodnje. Već je dogovorena gradnja osam brodova, četiri za Grčku te po dva za zadarsku Tankersku plovidbu i splitski Jadroplov

Budućnost Brodosplita znat će se 17. siječnja, kada Europska komisija namjerava obznaniti svoju odluku o hrvatskom prijedlogu da brodogradilište nastavi s proizvodnjom. Brodogradilište, koje trenutačno ima administrativnu zabranu ugovaranja novih poslova, spremno je za novi ciklus proizvodnje, a kako prenosi Vjesnik, odluku EK u Bruxellesu će dočekati državni tajnik za industriju Ruđer Friganović. U slučaju pozitivnog odgovora, već je dogovorena gradnja osam brodova, od kojih bi četiri isporučili u Grčku te po dva zadarskoj Tankerskoj plovidbi i splitskom Jadroplovu. U takvom bi scenariju zaposlenici škvera, koji EU zamjeraju da im onemogućuje ustavno pravo na rad, spokojno mogli dočekati privatizaciju.

 

Ključne riječi

Komentara 17

OB
-obrisani-
09:26 03.01.2011.

*EBAT europsku komisiju tko su ta đubrad da će nama određivat šta ćemo radit, sigurno i znamo da će oni platit taj brod grčki pa oni su ga i naručili, poslat ih u drek iz kojeg se pojavljuju drek EU veliki drek ,džabe ih englezi i nezovu EUROTRASH

OB
-obrisani-
09:38 03.01.2011.

Unistavaju KONKURENCIJU...??????

RI
Ringo
15:50 03.01.2011.

Dajte više taj referendum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije