Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Studiraj u Šibeniku i saznaj zašto je to genijalna ideja!

Veleučilište u Šibeniku
Foto: Promo
1/6
20.05.2019.
u 10:20

Veleučilište u Šibeniku javno je visoko učilište osnovano 2006. godine, a ustrojava i izvodi stručne studije iz područja društvenih i tehničkih znanosti na preddiplomskoj i diplomskoj razini studija. Iz godine u godinu vlada sve veći interes budućih studenata za studiranjem na Veleučilištu u Šibeniku.

Brojke govore više od riječi

Na VUŠ-u trenutno studira više od 800 studenata iz cijele Hrvatske ali i iz inozemstva čiji broj se svake godine povećava.

Do sada su na VUŠ-u studirali studenti iz Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije, Makedonije, Kosova, Njemačke, Rumunjske koji su odlučili dio svog obrazovanja

Od početka visokog obrazovanja do sada u Šibeniku je diplomiralo preko 3500 studenata (oko 300 godišnje), prema dostupnim izvješćima HZZ-a, zapošljivost završenih studenata Veleučilišta u Šibeniku viša je od 90%.

Foto: Arena Hospitality Group

Naši završeni studenti danas rade različite poslove od kojih možemo izdvojiti:

  • Turistički menadžment

Tijekom studija stječu se znanja, vještine i kompetencije vezane za upravljanje malim i srednjim poduzećima, strateško planiranje i upravljanje destinacijom, hotelom, resortom, turističkom agencijom, izradu i implementaciju marketinške strategije, financijski i računovodstveni menadžment, uvođenje međunarodnih standarda kvalitete, pozicioniranje tvrtke ili turističkog subjekta na tržištu, upravljanje ljudskim potencijalima, a sve navedeno će znati raditi na odgovoran način uvažavajući okolinu u kojoj poduzeće egzistira kroz zakonito poslovanje i poštovanje ljudskih prava.

  • Upravni studij

Zvanje stručnog prvostupnika javne uprave temelji se na obrazovanju studenata za stručni rad u javnoj upravi, uz primjenu suvremenih upravnih znanja i vještina koje osiguravaju educirano osoblje za rad posebice u tijelima državne uprave, lokalnoj samoupravi i javnim službama, pravosuđu i gospodarskim subjektima

  • Prometni studij

 Studij pruža tehničko, tehnološko i organizacijsko obrazovanje potrebno za vođenje prometnih procesa, gospodarenje opremom i materijalima te praktičnu primjenu suvremenih tehnologija i organizacije u prometu u cilju postizanja optimalnih tehničko-tehnoloških i ekonomskih efekata uz istodobnu zaštitu okoliša. Osnovni cilj obrazovanja studenata u sustavu prometa je upoznati i istražiti teorijska, tehničkotehnološka i praktična rješenja suvremenih transportnih tehnologija i sustava, logistike optimalnih rješenja u prometnom procesu, što čini osnovu za uspješnu realizaciju prometnih procesa u prometnim i gospodarskim subjektima.

  • Poslovna informatika – NOVO!

 Primjena informacijskih tehnologija u poslovnom okruženju; dizajn baza podataka, korištenje različitih digitalnih kanala u marketinškim kampanjama, Interpretirati mehanizme kontrole tijeka podataka, kontrole grešaka i fragmentacije, prijenosa podataka u računalnim mrežama, Primijeniti ključne aspekte informacijskih tehnologija (programiranje, algoritmi, strukture podataka, baze podataka i vođenje projekata iz područja informacijski tehnologija).

Foto: Arena Hospitality Group

Uz klasičnu nastavu i sustav e-učenja, studenti sudjeluju u terenskoj nastavi, znanstveno-stručnim konferencijama, studijskim putovanjima, izradi stručnih i znanstvenih radova i raznim projektima. Stručna praksa osigurana je na partnerskim institucijama lokalne samouprave i  poslovnim subjektima u županiji. Međunarodna mobilnost omogućena je kroz programe ERASMUS+ i CEEPUS.

U okviru VUŠ-a djeluju informatička, novinarska i sportska sekcija, a Studentski zbor aktivan je u organizaciji društvenog života i stručnih događanja. Studentski restoran i studentski dom osiguravaju visok standard studentskog života, a dostupna je i stručna pomoć u oblikovanju karijere te savjeti psihologa.

Foto: Arena Hospitality Group

Studente obučavamo kako kritički razmišljati, uspješno komunicirati, donositi odluke, uspješno voditi tvrtke i upravljati razvojem lokalne i nacionalne zajednice. Stručne studije i znanstveno-stručni rad izvodimo na najvišoj razini kvalitete i izvrsnosti.

Svi studijski programi Veleučilišta akreditirani su od strane Agencije za znanost, i visoko obrazovanje RH 2013. Od 2011. Veleučilište je nositelj certifikata ISO 9001:2008., a danas primjenjujemo tzv. kombinirani model razvoja sustava kvalitete uvažavajući zahtjeve Standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja (ESG) i međunarodne norme ISO 9001:2015.

Foto: Arena Hospitality Group

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije