Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKVIZICIJA

Studenac kupio Sonik trgovine

Sonik trgovine
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/3
08.11.2019.
u 15:21

Nakon odobrenja AZTN-a i ispunjavanja svih dogovorenih uvjeta, Studenac će steći 100% udjela Sonika.

Studenac, glavni maloprodajni lanac na Jadranskoj obali postigao je dogovor o strateškom partnerstvu sa zadarskim trgovačkim lancem Sonik koji posluje u 88 prodavaonica te ima 500 zaposlenika. Nakon odobrenja AZTN-a i ispunjavanja svih dogovorenih uvjeta, Studenac će steći 100% udjela Sonika.

– Ova je poslovna odluka od iznimne strateške važnosti jer će dodatno ojačati pozicioniranje Studenca na Jadranu kao tržišnog lidera u maloprodaji. Studenac i Sonik su oboje vrlo dobro upoznati s potrebama kupaca što će nas u budućnosti približiti lokalnoj zajednici i pomoći da još brže odgovorimo na njihove zahtjeve – kazao je predsjednik uprave Studenca Michal Senczuk.

Studenac, koji je nedavno preuzeo i Istarske supermarkete trenutačno ima 507 trgovina, s ciljem povećanja prodajne mreže na 530 njih do kraja godine. Dio je pak poljskog fonda iz grupacije Enterprise Investors, koji je u portfelj spremio i Pan-Pek, Intersport, Podravkine mineralne vode Studenac (a i slovensku Radensku).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije