Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Strateški partner znat će se do kraja godine

08.09.2008 Rijeka - Sustav jadranskog naftovoda - terminal Omisalj, projekt
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
22.07.2015.
u 00:15

Dubinsko snimanje bit će omogućeno od rujna. Sredinom prosinca objavit će se poziv za financijskog ulagača

Tvrtka LNG Hrvatska na svojim internetskim stranicama objavila je javni poziv ulagačima zainteresiranima za investiranje u LNG na Krku.

Uvjet za odabir strateškog partnera je da dolazi iz LNG biznisa. Javni poziv traje do 30. listopada, a ime odabranog znat će se u studenome 2015.

Poziv za financijskog ulagača trajat će do 15. prosinca, a imena odabranih znat će se u siječnju 2016. godine. Ulagače se poziva da najprije iskažu interes, a tzv. data room, mogućnost dubinskog snimanja, službeno će biti otvoren 1. rujna. Inače, prošli tjedan Vlada je projekt LNG-a proglasila strateškim, što znači da bi svi koraci u realizaciji projekta trebali ići bez prepreka. No, na zemljište na kojem bi se gradio LNG založno pravo ima Hypo banka, koja je prije nekoliko mjeseci objavila natječaj za prodaju tih prava, a potencijalni ulagači, kojih ima deset, očekuju da će kupnjom toga prava dobiti pravo i na zemljište i gradnju LNG-a. Vlada računa da će ih moći izvlastiti ili im možda ponuditi zamjensko zemljište, no nedavno nam je iz izvora bliskih banci rečeno da takvih razgovora nije bilo.

>> Komisija dala novac i za studiju o plutajućem LNG terminalu na Krku

>> Država bi izvlastila banku, što će reći EK?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije