Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadmašena rekordna 2018.

Sto milijuna turističkih noćenja dosegnuto tjedan dana ranije nego lani

turisti
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
1/3
23.09.2019.
u 12:06

Hrvatska je na brojnim emitivnim tržištima sve više percipirana kao sadržajna cjelogodišnja turistička destinacija, poručuju turistički čelnici

Domaći turizam dosegnuo je okruglih sto milijuna noćenja proteklog vikenda i tjedan dana  ranije nego prošle godine, točnije 28. rujna. Turistički čelnici zadovoljno ističu kako domaći turizam i u ovoj vrlo izazovnoj i zahtjevnoj turističkoj godini ostvaruje iznimno pozitivne rezultate.  

- Dosadašnji pozitivni pokazatelji o ostvarenom turističkom prometu, ali i oni financijski, dokaz su kako je Hrvatska izvrsno pozicionirana na svjetskom turističkom tržištu. I dalje ćemo našu turističku politiku voditi u smjeru održivog i odgovornog turizma s ciljem da kvaliteta cjelokupne ponude bude sve kvalitetnija - poručio je tim povodom ministar turizma Gari Cappelli.

Čelnik Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić kaže, pak, kako činjenica da je 100 milijuna noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego u rekordnoj 2018. godini pokazuje kako naša zemlja na vrlo konkurentnom međunarodnom tržištu zauzima stabilnu poziciju.

- S ciljem zadržavanja pozitivnih trendova već sada vrlo intenzivno radimo na pripremi 2020. turističke godine dok je još uvijek u tijeku velika kampanja za promociju posezone za koju već sada bilježimo odlične najave - komentira direktor HTZ-a K. Staničić i dodaje kako dosad ostvareni rezultati potvrđuju kako je Hrvatska na brojnim emitivnim tržištima sve više percipirana kao sadržajna cjelogodišnja turistička destinacija.

Inače, od 1. siječnja do 22. rujna, prema prvim i nepotpunim podacima sustava eVisitor, Hrvatsku je posjetilo 18,3 milijuna turista, koji su ostvarili zamalo 101 milijun noćenja. Rezultat je u dolascima četiri, a noćenjima dva posto bolji nego lani. Najviše noćenja ostvareno je, pri tom, s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Poljske i Italije, a destinacije koje su uknjižile najviše noćenja su Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Split i Medulin.   

Video: Gari Cappelli u posjetu Grand Park Hotelu u Rovinju

Komentara 14

Avatar Croatino
Croatino
12:24 23.09.2019.

Pola ljeta se pisalo da je sezona nikakva. Bio sam u Zadru, Sibeniku i Trogiru, od turista nisi mogao disati, a svugdje se pisalo da ih nema. Kome su trebale te lazi?

DU
Deleted user
12:34 23.09.2019.

Naravno, sada će se dežurni katastrofičari javiti i posuti se pepelom...

Avatar marela
marela
13:13 23.09.2019.

A to su samo prijavljena noćenja.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije