Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
robna razmjena

Što Hrvatska u Srbiju najviše izvozi, a što uvozi

svinja
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
13.12.2014.
u 12:07

Ukupna robna razmjena Srbije i Hrvatske u prvih devet mjeseci iznosila je 678 milijuna eura

Državni zavod za statistiku objavio je da je najveća stopa rasta, gledano po zemljama, Hrvatska u prvih devet mjeseci ostvarila u izvozu prema Srbiji i to, kako su priopćili 39,5 posto. Vrijednost izvoza je bila 363,9 milijuna eura.

Blic je usporedio te podatke sa podacima Privredne komore Srbije (PKS), i to za deset mjeseci, te ustanovio da se postoci ne podudaraju. Ukupna robna razmjena Srbije i Hrvatske za taj period iznosila je 678 milijuna eura. Taj ukupni rast, ukazuju u PKS je 16,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2013.

Izvoz je iznosio 317,4 milijuna eura (rast 16,4 posto), dok se uvoz iz Hrvatske povećao za 16,3 posto odnosno iznosio je 360,7 milijuna eura.

Najznačajnija roba koju je Srbija uvezla iz Hrvatske, piše Blic, su svinje teže od 50 kilograma, cement, dijelovi sjedišta, gnojivo, deterdženti za rublje i posuđe, električna energija, flaše, cigarete, tegle, srdele, lijekovi, karton...

S druge strane, Srbija je u Hrvatsku izvezla benzin, suncokretovo ulje, karton, električnu energiju, šećer, balone, boce, bočice, benzin, mlijeko, kukuruz,  toaletni papir, sladoled, kupaće kostime, namještaj...

>>DZS potvrdio: BDP u trećem kvartalu manji za 0,5 posto

Ključne riječi

Komentara 21

ET
Etotektoliko
13:04 13.12.2014.

Najvise uvozimo politicare da nama vladaju tu smo najjaci

Avatar Tarabic
Tarabic
13:44 13.12.2014.

Srpski najvazniji izvozni proizvod su sopstvene teritorije, uskoro mozete da ocekujete da i vama izvezemo jos neku.

ET
Etotektoliko
13:03 13.12.2014.

Najvise uvozimo politicare da nama vladaju tu smo najjaci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije