Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMPAS

Stečaj Kompasa: Oko 440 vjerovnika potražuje gotovo 22 milijuna kuna

Trgovački sud u Zagrebu
Foto: Borna Filić/PIXSELL
19.03.2019.
u 15:53

Trgovački sud u Zagrebu objavio je utvrđene tražbine vjerovnika Kompas Zagreba d.d. u stečaju prema kojima više od 440 vjerovnika te propale turističke agencije potražuje gotovo 22 milijuna kuna

Trgovački sud u Zagrebu objavio je utvrđene tražbine vjerovnika Kompas Zagreba d.d. u stečaju prema kojima više od 440 vjerovnika te propale turističke agencije potražuje gotovo 22 milijuna kuna. Prema objavi tablica stečajnog suca, vjerovnici prvog višeg isplatnog reda, uglavnom radnici te tvrtke, potražuju više od 3,87 milijuna kuna, a oni drugog višeg isplatnog reda, među kojima su najveći vjerovnici banke, čak oko 18,1 milijuna kuna.

Najveću utvrđenu tražbinu prema Kompasu Zagreb d.d. od 2,77 milijuna kuna ima Raiffeisenbank, slijede HPB i OTP banka s tražbinama od 2,3 i 1,28 milijuna kuna, a za istaknuti je i potraživanje Ministarstva državne imovine od nešto više od 620.000 kuna. Utvrđivanje tražbina vjerovnika uslijedilo je nakon prošlog tjedna održanog ispitnog ročišta čemu je prethodilo otvaranja stečaja nad Kompasom lani u prosincu kada je i za stečajnu upraviteljicu te tvrtke bila imenovana Dejana Ivanović.

Prijedlog za otvaranje stečaja lani je podnio sam dužnik Kompas Zagreb d.d. navodeći kako je nesposoban za plaćanje i prezadužen. Osim toga, u prijedlogu je istaknuto i kako kasni sa isplatom plaće zaposlenicima duže od trideset dana te da ne uplaćuje poreze i doprinose vezane za plaće zaposlenika. Uz taj prijedlog bila je dostavljena i potvrda Financijske agencije (Fine) izdana početkom listopada prošle godine u kojoj se ističe da je račun Kompasa blokiran, te da je do tada iznos nepodmirenih obaveza iznosio 3.314.722 kuna.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
moškov
16:48 19.03.2019.

Koliko je samo poduzeca u hrvatskoj od 1990 godine izgubilo kompas....dobre sluge losih gospodara...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije