Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Član uprave DT-a

Srini Gopalan: HT je članica koja se izuzetno razvija u posljednje tri godine

Srini Gopalan
02.03.2017.
u 14:38

Srini Gopalan imenovan je članom uprave DT-a u listopadu prošle godine, te je MWC u Barceloni bilo premijerno predstavljanje europskim novinarima

Srini Gopalan, član uprave Deutsche Telekoma zadužen za Europu, tijekom svjetskog sajma Mobile World Congressu koji se održava u Barceloni predstavio se novinarima te podijelio svoja iskustva, mišljenja o aktualnim svjetskim trendovima u mobilnoj industriji kao i o članicama DT-a za koje je zadužen.

Kako je rekao, DT smatra modernom tehnološkom kompanijom koja je nadrasla tek telekom biznis jer nudi niz rješenja poput pametnih gradova, ili pak ostalih inkorporiranih IT rješenja u biznisu. Dakle, nudi cijelo iskustvo na sve više polja, poput informatičkih rješenja, usluge televizije, I naravno telekomunikacija.

Trend koji trenutačno dominira u svijetu mobilnih komunikacija svakako je razvoj 5G mreže. Istina, to je na dnevnom redu već nekoliko godina, no donijet će niz benefita I blagodati korisnicima I vjerojatno učiniti bum na tržištu, kada dođe u fazu potpune komercijalizacije. DT intenzivno radi na razvoju te tehnologije, tvrdi Siri Gopalan.

Osvrnuo se i na konsolidaciju koja se odvija u sektoru posebice kada se radi o Europskoj uniji, koja je, tvrdi, neminovna ne bi li taj dio industrije opstao. Za razliku od američka 4 telekomoperatora, EU ima njih preko dvjesto koji egzistiraju I to na manjem tržištu.

Kada se radi o Hrvatskom telekomu, Srini Gopalan, pohvalio je tu članicu DT-a, posebno istaknuvši njen uzastopni rast u posljednje tri godine, kao I inovativan pristup razvoju tržište te aktivnosti na primjerice, stvaranju rješenja za pametne gradove poput Smart City angažmana u Dubrovniku. Lanjska godina za HT kazao je, bila je dobra posebice kada se radi na širenju broadband kapaciteta, te je pohvalio hrvatsku vladu koja u svom planu ima dostizanje ciljeva agende 2020 kada se radi o pokrivenosti širokopojasnim internetom. Istaknuo je i vrijednost kompanije u europskom okružju, osobito s obzirom na potpunu All-IP pokrivenost. Istodobno spomenuo je i veliki doprinos HT-a na razvoju NarrowBand-IoT međustanice prema 5G mreži, koji je također predstavljen u Barceloni.

Srini Gopalan, inače, imenovan je članom uprave DT-a u listopadu prošle godine, te je MWC u Barceloni bilo premijerno predstavljanje europskim novinarima.

>> Najveća akvizicija domaćeg telekoma dosad: HT od Mađara kupio Crnogorski Telekom za 123,5 milijuna eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije