Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje AON-a

Srbiji prijeti politička nestabilnost, Hrvatska sigurna za poslovanje

Beograd
Reuters/PIXSELL
11.04.2013.
u 12:51

Hrvatska je ocijenjena kao država u kojoj se politički rizik u 2013. godini umanjio u dva parametra: pravni i regulatorni rizik te rizik da država ne ispuni svoje obveze prema kreditima i druge financijske obveze.

Prema godišnjoj Mapi političkog rizika Hrvatska i BiH su sigurne za poslovanje, dok je Srbija smještena u društvo zemalja kojima prijeti opasnost od političkom nasilja.

Godišnju mapu političkog rizika izradila je vodeća kompanija za upravljanje rizicima i posredovanje u osiguranju Aon Risk Solutions. Hrvatska je ocijenjena kao država u kojoj se politički rizik u 2013. godini umanjio u dva parametra: pravni i regulatorni rizik te rizik da država ne ispuni svoje obveze prema kreditima i druge financijske obveze. Po kategoriji ispunjavanja obveza prema kreditima i drugim financijskim obvezama je pozitivno ocijenjena i BiH.

U države kojima prijeti političko nasilje, što uključuje štrajkove, nasilne prosvjede, nemire, sabotaže, terorizam, građanski rat i revolucije, ove godine je uključena i Srbija. AOL je analizirao 163 države te se politički rizik u 2013. godini smanjio u njih 13, a povećao u 12. Proteklih godina se povećavao broj država izloženih političkom riziku zbog \"Arapskog proljeća\", učinaka globalne financijske krize i stalnih napetosti u Južnoj Aziji.

AON-ova Mapa političkog rizika analizirala je 163 države i teritorija s ciljem lakše procjene razine rizika deviznih plaćanja, pravnog i regulatornog rizika, političkog uplitanja, političkog nasilja,neplaćanja države i prekida lanca opskrbe. Svakoj se zemlji dodjeljuje razina rizika, od neznatne preko niske, srednje i visoke do ozbiljne, a podaci sežu unatrag 15 godina.

>>Sve poslovanje tvrtki na jednome mjestu – Fininfu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije