Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja

Srbija planira poticaje za obnovljive izvore energije

peruča
Arhiva VL
11.01.2010.
u 08:41

U sljedećih pet godina u Srbiji bi, prema najavama investitora i tamošnjeg ministarstva energetike, moglo biti uloženo više od milijardu eura u obnovljive izvore energije.

U sljedećih pet godina u Srbiji bi, prema najavama investitora i tamošnjeg ministarstva energetike, moglo biti uloženo više od milijardu eura u obnovljive izvore energije. Od kada je država odlučila poticati proizvodnju "zelene" energije, sve je veći red zainteresiranih potencijalnih investitora.
- Srbijanska vlada postavila je cilj da do kraja 2012. poveća proizvodnju struje iz obnovljivih izvora za 7,4 posto u odnosu na 2007. - ustvrdio je Dejan Stojadinović, pomoćnik ministra energetike za obnovljive izvore, pišu srbijanski mediji.

 Prema njegovim riječima, trenutačno je najveći interes za ulaganje u male hidroelektrane i elektrane koje koriste vjetar, a raste i interes proizvodnju biomase. Ministarstvo energetike je tijekom 2009. izdalo šest energetskih dozvola za izgradnju elektrana na vjetar, a trenutačno je u proceduri oko 30 dozvola za gradnju malih hidroelektrana.

Pomoćnik srbijanskog ministra napominje da broj energetskih dozvola nije pravi pokazatelj interesa investitora. Jer, za objekte snage do jednog megavata energetske dozvole nisu ni potrebne.

Ipak, prepreka još ima. Stojadinović potvrđuje da predstoje izmjene zakona kako bi se pojednostavile i skratile administrativne procedure za dobivanje dozvola.

 

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
10:09 11.01.2010.

Hrvatska elektro privreda još planira gradnju termoelektrane na ugljen ? .............. koliko znam ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije