Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Srbija izvozi strojnice u Irak u vrijednosti od 15 milijuna dolara

Kalašnjikov
06.01.2010.
u 10:32

Kragujevački proizvođač oružja će od izvoza lovačko-sportskog oružja te pištolja i revolvera na europsko i dijelom američko tržište zaraditi 1,3 milijuna dolara

BEOGRAD - Kragujevačka "Zastava Oružje" ugovorila je za ovu godinu izvoz vojnog naoružanja i lovačko-sportskog oružja u vrijednosti od 30 milijuna dolara, a polovicu tog iznosa kragujevački oružari će zaraditi izvozom nekoliko tisuća strojnica "M70" u Irak i još neke bliskoistočne i afričke zemlje, piše beogradski "Danas" i dodaje da će "Zastava oružje" ove godine na iračko i druga tržišta izvoziti i puške "M21", ručne bacače i drugo pješačko naoružanje.

Kragujevački proizvođač oružja će od izvoza lovačko-sportskog oružja te pištolja i revolvera na europsko i dijelom američko tržište zaraditi 1,3 milijuna dolara. Iako se hvale izvozom čini se da imaju manje posla i smanjenu potražnju pa će kragujevačka "Zastava Oružje" morati od današnjih 2 600 radnika ove i sljedeće godine otpustiti 1 150 radnika.

Ključne riječi

Komentara 3

DO
doklerbo
23:00 12.01.2010.

Vise,nego sigurno znam da Srbija nije dobila LICENCU od UN-a za izvoz oruzja,posebno u zemlje koje su u ratnim sukobima \"AVGANISTAN i IRAK\" posto bi se Srbija suocila sa medunarodnim sankcijama posebno gledano sa strane SAD-a Drzave koje dobiju odobrenje (LICENCU) za izvoz oruzja mora imati specialnu dozvolu vodeci racuna o kojem se oruzju radi?Srbija taj nivo nije dostigla,te se moze samo posluziti sa kriumcarenjem oruzja!!!!

UK
Ugo Kajvez
11:24 08.01.2010.

Nema komentara!!!! ... nemogu vjerovati ...

SR
srba
01:15 10.01.2010.

Sta Ugo ne mozes vjerovati. Srbija je perspektiva, a ne vi majmunoliki !!??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije