Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Splitska banka i ove godine s 150.000 kuna pomaže studente slabijeg imovinskog stanja

Splitska banka
Foto: Promo
13.11.2018.
u 10:46

Ugovor su u ime Grada i Banke potpisali gradonačelnik Splita, Ando Krstlović Opara i predsjednik Uprave Banke, Slaven Celić.

Gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara i predsjednik Uprave Splitske Banke, Slaven Celić su u ime Grada Splita i Splitske banke potpisali Ugovor o donaciji u iznosu od 150.000 HRK koja će se koristiti za stipendiranje studenata slabijeg imovinskog stanja s područja Grada Splita. Ovom značajnom donacijom Splitska banka, kao članica OTP grupe, nastavlja program "Zeleno svjetlo za znanje" OTP banke koja već 9. godinu za redom pomaže studente slabijeg imovinskog stanja u različitim djelovima Hrvatske.

Splitska banka, njegujući poslovnu politiku odgovornog društvenog poslovanja, gdje dominantno u svojoj domicilnoj regiji pruža potporu sportskim, kulturnim, zdravstvenim, socijalnim i edukativnim institucijama i inicijativama, s Gradom Splitom je potpisala još jedan Ugovor o značajnoj donaciji u iznosu od 150.000 kuna. Cjelokupan iznos ove donacije Grad Split će usmjeriti u stipendiranje studenata iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, koje će biti dodijeljene u skladu s uvjetima natječaja koji je Grad Split raspisao u ovu svrhu.

Ugovor su u ime Grada i Banke potpisali gradonačelnik Splita, Ando Krstlović Opara i predsjednik Uprave Banke, Slaven Celić.

Zahvaljujući na donaciji, gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuo je kako donirana sredstva odlaze u prave ruke te da je ulaganje u studente uvijek i ulaganje u budućnost grada. „Riječ je o mladim ljudima koji će sutra donositi neke nove odluke. Gesta Vaše banke da nam se pridruži u podupiranju onih socijalno najugroženijih, ali nadasve vrijednih i željnih znanja, poruka je i kako će nakon studija uvijek biti mjesta i sluha za vrijedne i marljive“ rekao je gradonačelnik. 

„Splitska banka kao članica OTP grupe nastavlja sudjelovanje u programu OTP banke u Hrvatskoj pod nazivom „Zeleno svjetlo za znanje“. Nakon 1. prosinca kada će doći do konačnog spajanja Splitske i OTP banke, Splitska banka nastavlja svoje poslovanje pod imenom OTP banka d.d., sa sjedištem u Splitu i ovom brigom za studente koji su naša budućnost dokazuje kako nastavlja biti pravi partner, kako Gradu tako i svim njegovim stanovnicima.“ – istaknuo je Slaven Celić.

Ovim programom se već niz godina mladim ljudima nastoje osigurati bolji uvjeti školovanja. U proteklih osam godina u sklopu projekta OTP grupa je osigurala skoro pet milijuna kuna za bolje uvjete školovanja u različitim dijelovima Hrvatske, a od prošle akademske godine i s područja Grada Splita.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije