Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani turizma

Split šampion turizma, Buliću nagrada za životno djelo

Svečana dodjela nagrada u sklopu Dana hrvatskog turizma
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/28
26.10.2017.
u 22:01

'Kako je dobro vidjeti vas opet', pozdravio je stihom Novih fosila Niko Bulić skup, a vidno dirnut bio je i dobitnik nagrade za 2017. godinu Ante Mrvica

Split je apsolutni šampion turizma u izboru Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore. Osim nagrade za najbolje city break odredište, Split je na Danima turizma u Malom Lošinju, ponio i titulu destinacije godine. Turistički događaj godine je varaždinski Špancirfest, inovacija godine je Family hotel Amarin, a najbolji hotel - rovinjski Monte Mulini, Među kampovima pobjedu je odnio porečki Camping resort Lanterna, među marinama rogoznička marina Frapa, najbolji restoran je opatijska Villa Ariston, a putnička agencija - pulski Uniline. Kneževa palača u Zadru proglašena je, pak, kulturno turističkom atrakcijom godine. 

Razloga za slavlje u Malom Lošinju imali su i negdašnji direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, te javnosti poznati Jadrolinijin kadar iz Splita Ante Mrvica. Potonji je u mirovinu ispraćen turističkom nagradom Anton Štifanić za 2017., a Bulić je dobio turističku nagradu za životno djelo. Dugogodišnji čelnik HTZ-a Niko Bulić nije krio sreću, a turističke je radnike raznježeno pozdravio stihom Novih fosila: 'Kako je dobro vidjeti vas opet'. Drhtavim glasom na nagradi se zahvalio i dirnuti  A. Mrvica. Dvorana se digla na noge, obojica su ispraćena dugim pljeskom.

Turističke radnike pozdravio je i premijer Andrej Plenković. Zahvalio im se na doprinosu sezoni, ali i vatrogascima, pilotima kanadera. Zadovoljan rezultatima sezone, predsjednik Vlade otkrio je i da je istraživanje Instituta za turizam pokazalo  da je Europljanima prva asocijacija na Hrvatsku ljepota, te da podatke prema kojima su gosti u Hrvatskoj ove godine trošili 20 posto više nego 2014., kad je zadnji puta rađeno isto istraživanje. 

Komentara 4

MO
mobitel20
22:09 26.10.2017.

Cestitam Anti Mrvici , a posebno nasem Splitu ! Doista zasluzeno jer u zadnje 2 godine stvarno imamo ogroman skok ! Naravno, ukupno gledano, Dubrovnik i gradici hrvatske Istre su i dalje nositelji turizma i hrvatski ponos, ali Split, paa i Sibenik i Zadar, su napravili veliki turisticki iskorak i to zasluzuje biti primjeceno.

GU
General_U
22:52 26.10.2017.

super je naš turizam, ali ovaj bulić je jedna turbo lopina i još dobija nagradu,pljuc!!!!

PR
prarvat
07:37 27.10.2017.

Neka malo glamura. I ja bi sebi dao nagradu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije