Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili dozvolu

Split dobiva najviši neboder u Hrvatskoj

Westgate
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
08.03.2018.
u 15:31

Investitor kompleksa Westgate Josip Komar još prije dvije godine zatražio je dodatnih deset katova za zgadu koja je prvo trebala imati 17 katova

Split dobiva najviši neboder u Hrvatskoj visok preko stotinu metara.

Naime, još prije godinu dana izgrađen je kompleks Westgate u kojemu se nalazi sjedište Splitske banke, a jedna je zgrada imala 13 katova. Odmah je počela i gradnja druge zgrade od 17 katova.

Investitor kompleksa Josip Komar prije dvije godine zatražio je dodatnih deset katova, no otada traje borba s institucijama.

Najprije je bivši gradonačelnik Ivo Baldasar donio zaključak kojim se to odobrava, potom su njegovi urbanisti ipak odbili izdati dozvolu, zatim je Ministarstvo prostornog uređenja poništilo njihovo rješenje, pa su urbanisti drugi put napisali odbijenicu, da bi Ministarstvo u prosincu prošle godine poništilo i drugo rješenje te predmet vratilo na ponovno odlučivanje, piše tportal.

No, neobična situacija ovoga tjedna napokon je riješena pravomoćnom dozvolom koju je izdalo Ministarstvo.

Ključne riječi

Komentara 10

SX
sudbina x
19:30 08.03.2018.

Bandiću jesi čuo...?

DU
Deleted user
15:47 08.03.2018.

Odlicno, bas ce lijepo izgledati na turistickim razglednicama uz svetog Duju i Spalladium.

DA
Dalmacija1
20:06 08.03.2018.

Sramota za Split. Zar ste očekivali da neće dobiti dozvolu. Novac otvara vrata i potpis naših urbanista, a na običnom čovjeku se iživljavaju kada trebaju izdati dozvole za obiteljske kuće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije