Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ KRIZI

Španjolski informatičari prkose negativnim trendovima

dior13
Foto: AFP
1/2
19.03.2013.
u 08:26

Potražnja za vrhunskim informatičarima u inozemstvu je velika. Neki posao uspijevaju naći i u Španjolskoj

Stopa nezaposlenosti u Španjolskoj neprestano raste. Bez posla su prije svega mladi. Međutim, jedna struka prkosi negativnim trendovima. Potražnja za vrhunskim informatičarima u inozemstvu je velika. Neki posao uspijevaju naći i u Španjolskoj, recimo u njemačkoj tvrtci za financijski softver GTF Technologies koja je tamo otvorila četiri podružnice i zapošljava domaće radnike. Predsjednik nadzornog odbora GTF-a Kataloniju smatra Silicijskom dolinom Europe, između ostalog i zbog 13 sveučilišta u Barceloni te niže cijene rada nego u Njemačkoj.

>> Nezaposlenost u Španjolskoj dosegla čak 20,05 posto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije