Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD

Softverski stručnjak i fizioterapeut najperspektivnija zanimanja

\'kompjutor internet\'
Arhivska fotografija
25.10.2011.
u 11:29

Zdravstvo je, navodi se, područje rada na kojem je pravi boom, a potražnja za fizioterapeutima raste brzo

U vremenima krize i recesije, kada sve veći broj ljudi traži posao ili izvore bolje zarade, Money/PayScale.com objavio je popis poslova s najvećim potencijalnim rastom u SAD-u. Zanimljivo je da se na popisu nalaze većinom savjetnički poslovi te poslovi vezani uz informatičku djelatnost.

Prvi na popisu je posao razvijanja softvera (software developer), čija je plaća od 83.000 dolara pa do 118.000 dolara. Predviđa se da će ovo zanimanje ostvariti rast od 32 posto u idućih deset godina, a tržištu će biti potrebno čak 380.000 software developera.

Drugi su fizioterapeuti. Zdravstvo je, navodi se, područje rada na kojem je pravi boom, a potražnja za fizioterapeutima raste brzo.

Potencijalnim kandidatima objašnjava se kako će se morati vratiti u školu naučiti tehnike povećanja mobilnosti pacijenta i smanjenje boli, ali dvije do tri godine tog studija još uvijek su daleko kraće od vremena koje je potrebno da se postane liječnik. Prosječna plaća je oko 76.000 dolara.

Na listi su još i financijski savjetnik, specijalist za marketing, konzultanti raznih vrsta, financijski analitičar te inženjer za okoliš.

Ključne riječi

Komentara 2

LU
lutomirski
15:23 25.10.2011.

DA ALI NE U HRVATSKOJ, JEDINO KAO HONORARNI DA NEMORA SVE OPOREZOVATI !!!!!

ZH
ZHorvat
19:09 21.11.2011.

U Indiji (sto se tice zanimanja u kategoriji SW strucnjaci) a ne u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije