Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu u trendu

Snapchat ostao bez 3 milijuna korisnika

Snapchat
Foto: Reuters/PIXSELL
09.08.2018.
u 08:12

Istovremeno su prihodi tvrtke porasli 44 posto, iako dobiti nema, minus se za petinu smanjio i iznosi 353 milijuna dolara

Snapchat, društvena mreža za dijeljenje fotografija mahom popularna među tinejdžerima, u posljednja tri mjeseca ostao je bez tri milijuna korisnika. Istovremeno su im prihodi porasli 44 posto, iako dobiti nema, minus se za petinu smanjio i iznosi 353 milijuna dolara.

O poslovnim rezultatima izvijestio je čelnik Snapa Evan Spiegel, koji je odljev korisnika objasnio “pomalo smanjenom frekvencijom korištenja”. Naime, broj korisnika koji poruke šalju svakog dana pao je u drugom tromjesečju za dva posto u odnosu na prethodna tri mjeseca i iznosio je 188 milijuna, dok je, gledano na godišnjoj razini, aktivnih korisnika bilo osam posto više nego proteklog razdoblja.

U svakom slučaju, investitori su u prvi mah kaznili dionicu padom, premda je ionako na niskim razinama. A survala se posebice nakon redizajna aplikacije koji korisnici nikako nisu prihvatili. Prva ju je vrlo odlučno kritizirala popularna Kylie Jenner, a slijedili su je svi njeni obožavatelji. Čelnike Snapa to nije uznemirilo: niti su vratili stari dizajn niti to planiraju.

Ne ide im u prilog ni rast broja korisnika konkurentskih aplikacija, poglavito Instagrama. Činjenica da su im ukrali pa nadogradili ideje nema posljedica u financijskom smislu. Istina, Facebook je po pitanju smanjenja korisnika i trenda pada već postojećih, a posebice nadolazećih tinejdžera u goroj situaciji od Snapchata. No Snapchat koji je slovio kao prvi izbor mnogim tinejdžerima sada više očito to nije.

Ipak, istovremeno s objavom trenda vezanog za ponašanje korisnika osvanuo je tvit princa iz Saudijske Arabije, člana kraljevske obitelji Alwaleeda bin Talala da ja priveo kraju ulaganje u Snapchat u ukupnoj vrijednosti od 250 milijuna dolara koji mu je donio 2,3 posto udjela u toj tvrtki, no bez prava glasa. Pri tom je Snapchat lijepo opisao kao jednu od najinovativnijih platformi društvenih medija u svijetu te dodao da vjeruje da su tek površinski zagrebli svoj pravi potencijal i kako je blagoslovljen što može biti dio toga. Transakcija u sklopu koje su dionice kupljene po prosječnoj cijeni od 11 dolara zaključena je u svibnju.

Alwaleed bin Talal u punoj je formi nakon što je izašao iz zatvora. Istina, radilo se tek o tromjesečnom kućnom pritvoru u rijadskom hotelu Ritz-Carlton gdje je, kako je rekao, završio potpuno nevin, samo zbog nesporazuma.

No investicijski zamah demonstrirao je i početkom tjedna kada je objavio da investira u francuski glazbeni servis Deezer. Tamo je putem svoje kompanije Kingdom Holding početkom tjedna uložio 267 milijuna dolara.

Osim u Snapchat, saudijski milijarder ulagao je već u tehnotvrtke poput Lyfta i Twittera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije