Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOODY’s

Smanjen rejting trima vodećim francuskim bankama

'A passer-by walks in front of cash machines of French bank Societe Generale in Marseille, September 13, 2011. Chief executive Frederic Oudea told a German financial daily newspaper that the French ba
'JEAN-PAUL PELISSIER'
09.12.2011.
u 19:32

Banke su izložene dugovima problematičnih članica eurozone kao što su Grčka i Italija, upozorili su

Agencija za kreditni rejting Moody’s u petak je smanjila kreditni rejting triju vodećih francuskih banaka BNP Paribas, Société Général i Crédit Agricole, upozoravajući na probleme u financiranju i pogoršanje ekonomskog okruženja.

– Moody’s je smanjio rejting za dugoročno zaduživanje BNP Paribas i Crédit Agricole za jedan stupanj na A3 i Société Général za također jedan stupanj na A1. Francuske su banke i dalje, iako manje nego prije nekoliko mjeseci, izložene dugovima problematičnih članica eurozone kao što su Grčka i Italija – upozorili su iz agencije.

Agencija navodi da je u sva tri slučaja bila vođena “financijskim ograničenjima” i “pogoršanja makroosnova” upozoravajući na to da je “veoma visoka” mogućnost da će bankama biti potrebna državna pomoć.

– Ozbiljnost je krize eurozone povećana. Kao tri najveće banke u eurozoni, na ove institucije utječe krhko operativno okruženje za europske banke – upozorili su iz Moody’sa. Francuske banke u četvrtak su priopćile da će im trebati dodatnih 7,3 milijardi eura kapitala da bi izdržale buduće financijske šokove, što je manje od prije spominjane brojke od 8,84 mlrd. eura. Moody’s ističe da bankama ne prijeti bankrot.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije