Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VALJANA PONUDA

Slovaci bi uložili u Gredelj 45 milijuna eura

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
18.09.2020.
u 06:45

TŽV Gredelj u stečaju ta bi ponuda mogla spasiti

Na javni poziv investitorima za ulaganje u Tvornicu željezničkih vozila (TŽV) Gredelj u stečaju odazvale su se dvije tvrtke - slovačka Tatravagonka i zagrebački DOK-ING. Slovaci su ponudili ulaganje od 45 milijuna eura, a DOK-ING bi u tvrtku koja je u stečaju još od 2012. uložio 35 milijuna eura, no iz TŽV-a Gredelj u stečaju priopćili su da je ponuda zagrebačke tvrtke nevaljana.

Pojasnili su da ponuda DOK-ING-a nije sastavljena u skladu s uvjetima navedenim u objavljenom javnom pozivu te da nema priloge koji su propisani tim pozivom, kao ni traženo jamstvo za ozbiljnost ponude.

Ponuda Tatravagonke, navode u Gredelju, sadrži svu dokumentaciju koja je navedena u javnom pozivu te traženo jamstvo za ozbiljnost ponude. Na adresu TŽV-a Gredelj u stečaju stigao je i dopis tvrtke Stadler Rail AG iz Švicarske u kojem se članove odbora vjerovnika obavještava da u ovom trenutku ta tvrtka nije u stanju dati pravno obvezujuću ponudu za Gredelj. 

Poljska podružnica Stadlera inače je bila zainteresirana za natječaj za nabavu 21 vlaka za HŽ Putnički prijevoz, ali na kraju nije dala ponudu. 

U TŽV-u Gredelj u stečaju navode da će, sukladno odluci skupštine vjerovnika te prispjeloj i odabranoj ponudi, pristupiti izradi nacrta stečajnog plana prema odredbama Stečajnog zakona, a sve radi održivosti nastavka poslovanja kroz stečajni plan. 

- Nadam se da je ovo početak jednog novog Gredelja te da će se kroz stečajni plan održati poslovanje i sačuvati radna mjesta - izjavio je stečajni upravitelj Tomislav Đuričin. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije